Dagbog fra fronten – 25 januar 2011 : Afrejse og ankomst

Vigtigt!
Opdateret 14. december 2013

Vigtigt! I relation til denne dagbog, så læs venligst:
Afsked med en god ven og kriger

 

Uge 1

Afrejsedagen og ankomsten til Afghanistan: Tirsdag den 25. januar 2011
Vi rejste fra Tune lufthavn i går mandag. Det var et rigtig hyggeligt arrangement forsvaret havde lavet for os soldater og ikke mindst for de pårørende. De er lige så stor en del af udsendelsen, som os og uden dem, kan det slet ikke lade sig gøre. Men der var lavet et rigtig hyggeligt venteområde til de pårørende, dekoreret med sløringsnet og med en pølsevogn til fri afbenyttelse. Rigtig godt gået af forsvaret!

Men selvfølgelig var det ikke sjovt at skulle sige farvel til dem, der var mødt frem. To af mine nære venner var til stede, samt min svigerinde og så selvfølgelig min dejlige kone. Efter en god afsked og et løfte om at se hinanden igen i starten af maj, (til en kæmpe kold fad i Nyhavn og en hjemmelavet skinkeschnitzel) forsvandt jeg ind i lufthavnsbygningen og videre op i flyet.
Vi fløj ført til Karup og derefter videre til Afghanistan med en mellemlanding i det nordøstlige Tyrkiet. Da vi kom frem til Tyrkiet var den nye besætning ikke klar og der var problemer med at på tilladelse til at flyve ind til Kabul, så vi ventede 2 timer i en ufattelig kedelig lufthavnsterminal til kl. 2 om natten.

Tidligt om morgenen kom vi til Kabul, hvor vi fik vores bagage udleveret. Kl. 10 var der styr på det og de første skulle med det samme flyves videre til Camp Bastion. Mit hold skulle først af sted kl. 16 så vi tullede lidt rund på basen der var i nær tilknytning til lufthavnen. Kl. 17 lykkedes det os at komme af sted og med et tidsforskel på 3,5 time i forhold til Danmark landede vi i Camp Bastion pænt smadrede alle sammen. En rejse på lidt over et døgn i alt. ”Herligt”!

Jeg vil beskrive Camp Bastion en anden dag, i sammenhæng med et overblik over lejrene, for det kan være lidt svært af finde rundt i. Men lejren svarer til en provinsby, der er vokset op fra bunden midt ude i ørknen. Den er kæmpe stor og man fatter slet ikke det kan lade sig gøre rent logistisk. Men kl. er 23.45 og den står på IED- træning og skydning hele dagen i morgen, så det er op kl. 06.45 så derfor – godnat Danmark!

Schultz’ dagbøger

 

 1. Dagbog fra fronten – Afghanistan Hold 11
 2. Afrejse og ankomst
 3. Slapper dag i Camp Bastion
 4. Afrejse fra Camp Bastion
 5. Overdragelse af stumper og vores ansvar
 6. Sidste dag for Hold 10’s Medic.
 7. Hold 10 flyver hjem og vi er alene på kontoret !
 8. Oprydning i lejren
 9. En gruppe til Budwan (Amadillo)
 10. PTR med ANA.
 11. PTR igen med ANA og afhent køjesække (endelig).
 12. Fuck en dag…. !
 13. PTR aflyst og Ingeniører tilkaldt.
 14. PTR i Green Zone (handover/takeover)
 15. MEDIVAC fra Green Zone
 16. Ny PTR i den sydøstlige del af Green Zone
 17. Endnu en PTR i green Zone
 18. Hovsa opgave og regn !!! meget regn..
 19. Regn regn regn og operation oprydning af lejr..
 20. IEG ankommer og DF tager hjem til Price igen.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *