Nyeste episode

Den 31. januar 2012 er uheldet ude for kampvognskommandøren Jacob Panton-Kristiansen .

Her begiver han sig -under hans sidste patrulje i Afghanistan- ud af kampvognen for at kigge på bælterne.

Da han kommer ud, affyres en RPG direkte mod ham. Den slår ned ved siden af ham, og han bliver ramt af fragtmenter og kastes 15-20 meter væk fra vognen.

Rejser sig op og bliver ramt i skulderen af en snigskytte. En snigskytte der rammer ham 4 gange og strejfer ham 11 gange.

Jacob beordrer sine folk til at blive inde i kampvognen, for ikke at bringe deres liv i fare. Han må selv kæmpe sig op… og ned i vognen, imens snigskytten leger med ham.

Hør Jacob fortælle hele historien minut for minut.

Og hør også om kampen tilbage til en hverdag i Danmark. Og om det store arbejde han gør hver eneste dag for danske veteraner via sin forening Veteranskytterne.

Relevante links til denne episode

Jacob Panton-Kristiansens Facebook side

Veteranskytterne

Tidligere episoder

I denne første episode af 0-5 Oscar er gæsten generalløjtnant Flemming Lentfer. Han er chef for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse. I daglig tale kaldet FMI. Det er dem som står for indkøb til Forsvaret. Vi snakker alt fra blomsterbuketter til pansrede mandskabsvogne.

Og der er mange der har en mening, om det der købes til Forsvaret, og dem der står for indkøbet – altså FMI.

Men hvordan foregår sådan en indkøbs process – et udbud? Det er der til gengæld ikke mange der kender ned i detaljen. Og hvad laver FMI egentlig?

Hvordan starter et udbud? Hvilke overvejelser bliver der gjort? Er det en person der sidder bag et skrivebord i Ballerup som finder ud af hvilke støvler du skal gå i, eller hvilken PMV du skal køre i? Hvem sætter de specifikke krav? Og hvordan finder man vinderen i et udbud? Er blot nogle af de spørgsmål du kan få svar på i denne episode.

Mikrofonen er placeret foran chefen for FMI, generalløjtnant Flemming Lentfer, og jeg har fået ham til at forklare en udbudsprocess fra A til Z.

Og til sidst som bonus, er der seneste nyt omkring den nye nordiske kampuniform NCU.

Vær med på en lytter, og bliv lidt klogere på Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og på begrebet ‘udbud’.

Hvis man aldrig har lyttet til en Podcast før, kan det være svært at forstå hvordan det præcis virker. Og ikke mindst hvordan man kommer i gang. Læs herunder:

Hvad er en Podcast?

Kort fortalt er en podcast er en lydoptagelse som et radioprogram, du kan høre, når det passer dig. Du kan enten streame eller downloade en podcast som lydfil på din smartphone eller computer.

Længden af de enkelte Podcast episoder kan variere fra 10 minutter til 3 timer. Mange vælger at lytte til podcasts i deres transporttid til og fra arbejde.

Hvordan kommer du i gang!

Du lytter til podcasts via en app eller afspiller den direkte på en hjemmeside. Når du lytter til podcasts via app, kan du vælge at abonnere på 05 Oscar.

Apples app til smartphones ‘Podcasts’, er fortsat det mest benyttede program til at afspille podcasts. Det virker dog kun til Apple-produkter som iPhones og iPads. Tryk her for at abonnere via iOS (iPhone / iPad)

Hvis du har en android-telefon, er der mange muligheder for valg af podcastprogrammer. Du kan trykke her, for at abonnere på 05 Oscar via Android.

Du kan også downloade mp3 fil, som du kan afspille på alle enheder. også selvom du er offline. (f.eks til fly turen, eller i udlandet hvor du ikke vil bruge mobil data).