27 januar. Slapper dag i Camp Bastion

Vigtigt!
Opdateret 14. december 2013

Vigtigt! I relation til denne dagbog, så læs venligst:
Afsked med en god ven og kriger
Uge1

Slapperdag i Camp Bastion: Torsdag den 27. januar 2011

Slapperdag.Endelig og meget tiltrængt. Vi stod først op kl. 07.30, til en dejlig varm formiddag. Der er små 5 grader om natten hernede, men i solen bliver der mellem 20-25 grader (uhmm). Det er luksus, men vi ved også at glæden er kort, for inden længer bliver der simpelthen alt for varm til at lave noget hernede. Til sommer bliver det op til 50 grader i skyggen og rygterne fortæller, at der kan blive mellem 60 og 70 grader i solen nede i Green Zone.

Men vi hoppede i noget tøj og efter morgenmaden mødtes vi hos sanitets befalingsmanden (fra hold 10) til et morgenmøde, hvor vi fik gennemgået de hændelser, der er sket det sidste døgn. Sanitets Befalingsmanden havde fået en aftale i stand, så om eftermiddagen var vi ovre og se Felthospitalet. Det var helt surrealistisk, at jeg lige pludselig selv stod der, midt i det, jeg ellers kun havde fulgt på TV2’s Felthospitalet. Det var rigtig spændende, og jeg må sige, at jeg har stor respekt for de læger m.fl., der arbejder der. De oplever det sammen på 3 måneder, som en læge i England oplever på et helt liv på et stort hospital.
Det er sårede fra hele Helmand der ankommer på hospitalet i Camp Bastion, så de er klar 24 timer i døgnet og vi hører da også jævnligt helikoptere komme ind over lejren. Hvis det er en soldat fra enten Danmark, England eller de Baltiske lande, der bliver såret, så oplever vi det, der hedder Operation Minimize. Det vil sige at alle linier ud af lejren bliver lukket ned øjeblikkeligt. Så hvis man sidder og skriver på nettet eller snakker med jer derhjemme i telefonen, bliver den lukket øjeblikkeligt, uden varsel. Det gør man fordi det er vigtigt at ingen kan komme til at informere de pårørende eller pressen hjemme.
Det er vigtigt at HOK får arbejdsro til at behandle situationen og ikke mindst få fat på de pårørende. Vi aner ikke hvornår vi igen kan komme til at ringe hjem, så derfor intet nyt er godt nyt, når det gælder os hernede.

Ellers så hygger vi bare. Rygterne siger, at vi skal flyve ud til PBL (Patrol Base Line) imorgen fredag. Vi bliver de første, der lander derude, for Charlie Coy vi skal arbejde sammen med, er slet ikke kommet herned endnu. Jeg er selvfølgelig meget spændt på at se de forhold, jeg skal bo under de næste 3 måneder.

Vi har ikke fået vores bagage endnu, så vi har kun de tasker, vi havde med i flyveren. Det vil sige, at vi ikke har ret mange stumper. Men, de har lovet vores bagage skulle ankomme her til aften. Vi har været ovre om få udleveret 3 ekstra sæt undertøj og strømper, så kan vi klare os lidt.
PS: solen er pænt skarp så rigtig mange af os blegfede danskere ligner vaskebjørne. Aftrykket fra solbrillerne og det røde ansigt viser tydeligt hvilket vejr der har været i DK den sidste tid. Hører at i har frost derhjemme. Vi sender jer en tanke fra en plet i solen.
Nå vil smutte til Appel har kl. 20. (aftenmøde foran vores flagstang) her får vi de sidste nyheder og info om vores videre rejse.

 

Schultz’ dagbøger

 

 1. Dagbog fra fronten – Afghanistan Hold 11
 2. Afrejse og ankomst
 3. Slapper dag i Camp Bastion
 4. Afrejse fra Camp Bastion
 5. Overdragelse af stumper og vores ansvar
 6. Sidste dag for Hold 10’s Medic.
 7. Hold 10 flyver hjem og vi er alene på kontoret !
 8. Oprydning i lejren
 9. En gruppe til Budwan (Amadillo)
 10. PTR med ANA.
 11. PTR igen med ANA og afhent køjesække (endelig).
 12. Fuck en dag…. !
 13. PTR aflyst og Ingeniører tilkaldt.
 14. PTR i Green Zone (handover/takeover)
 15. MEDIVAC fra Green Zone
 16. Ny PTR i den sydøstlige del af Green Zone
 17. Endnu en PTR i green Zone
 18. Hovsa opgave og regn !!! meget regn..
 19. Regn regn regn og operation oprydning af lejr..
 20. IEG ankommer og DF tager hjem til Price igen.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *