10. Februar: Endnu en PTR i green Zone

Vigtigt!
Opdateret 14. december 2013

Vigtigt! I relation til denne dagbog, så læs venligst:
Afsked med en god ven og kriger
I dag skulle der gås to patruljer. En med ANA i lokalområdet om formiddagen og en nede i Green Zone med Charlie. Min kører og DF tog patruljen med ANA imellem 10 og 12. Imens de var ude og gå, fik jeg ordnet de sidste stumper af min udrustning. Jeg havde lige et hængeparti med min medicin, der skulle mærkes osv. Men tasken er pakket og klar, så nu skal jeg ud i Zonen og have prøvet min udrustning af i praksis. Vi skal gå utrolig mange PTR herude i PBL, så selv det mindste, der ikke sidder godt nok eller er unødig vægt skal af.

ANA-patruljen gik godt og vi kom planmæssigt af sted med delingen ned i Green Zone. Vi gik imod øst i to akser, så Taliban ikke helt kunne regne ud hvor vi var på vej hen. Under patruljen begyndte kvinder og børn at forlade området, så vi kunne se der var noget i gære (Combat indicator). Vi fik standset nogle af dem for at høre hvad der var på færde, og de kunne fortælle at de var bange for vores mortérer. De er godt klar over (som nævnt tidligere) at hvis Taliban skyder på os, så svarer vi øjeblikkeligt tilbage med mortérild. Ikke nødvendigvis noget tungt, det kan også være røg, for at sløre vores bevægelser. Vi rykkede frem i hold og var max klar, for der var flere indikationer som viste, at Taliban ville åbne ild. Vi blev ikke angrebet og kom sikkert hjem til basen igen. Taliban angriber os heller ikke hvis de kan se vi er max klar og i stilling. Det vil også være dumt, for vi er totalt overlegne i ildkraft. Jeg må sige at pulsen steg og adrenalinen begyndte at pumpe, da vi boksede os taktisk igennem området. Jeg gik i bageste dråbe sammen med min GF og var længst imod øst (Taliban retning) ! Men det var en god PTR og alt det vi havde trænet virkede. Det spiller også, når der lige kommer et F-18 ind over som ”Show Of Force” (de støttede vores engelske naboenhed, der havde gang i en stor operation) Men det ved vores Talibanere jo ikke.

Hjemme i lejren, havde mortérdrengene lavet gryderet, så det var dejligt med et godt måltid mad efter endnu en lang dag.

PS. Jo, vores GF fik selvfølgelig lige en BEF for endnu en PTR i morgen (Herligt).

[box_tip]

Schultz’ dagbøger

 

 1. Dagbog fra fronten – Afghanistan Hold 11
 2. Afrejse og ankomst
 3. Slapper dag i Camp Bastion
 4. Afrejse fra Camp Bastion
 5. Overdragelse af stumper og vores ansvar
 6. Sidste dag for Hold 10’s Medic.
 7. Hold 10 flyver hjem og vi er alene på kontoret !
 8. Oprydning i lejren
 9. En gruppe til Budwan (Amadillo)
 10. PTR med ANA.
 11. PTR igen med ANA og afhent køjesække (endelig).
 12. Fuck en dag…. !
 13. PTR aflyst og Ingeniører tilkaldt.
 14. PTR i Green Zone (handover/takeover)
 15. MEDIVAC fra Green Zone
 16. Ny PTR i den sydøstlige del af Green Zone
 17. Endnu en PTR i green Zone
 18. Hovsa opgave og regn !!! meget regn..
 19. Regn regn regn og operation oprydning af lejr..
 20. IEG ankommer og DF tager hjem til Price igen.
[/box_tip]

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *