28 Januar. Afrejse fra Camp Bastion

Vigtigt!
Opdateret 14. december 2013

Vigtigt! I relation til denne dagbog, så læs venligst:
Afsked med en god ven og kriger

 

Afrejsedag… Endelig! I dag går turen ud til Patrol Base Line, som skal være vores hjem de kommende 6 måneder (3 for mig). Efter klargøring kørte vi til lufthavnen i den anden ende af Camp Bastion. Flyveturen ud til PBL tog ca. 25 min og der foregik i en Chinook godt støttet af en Apache kamphelikopter, der fløj ved vores side.
Idet vores helikopter gik ned til den lille lejr blev kamphelikopteren i luften lige over os som sikkerhed. Vi ankom til Clifton, som er en af de midterste lejre af de 4 der udgør Patrol Base Line. Fra Clifton fortsatte vil hovedlejren Bridzar (som jeg skal bo i). Clifton ligger ud til ørkenen hvorimod Bridzar ligger lidt længere nede i mod floden, Spondon ligger som en lille gruppelejr, inden vi har Malvern helt nede ved floden. PBL er ca. 2 km lang med ørkenen mod nord og floden mod syd. Imellem de 4 lejre har vi ryddet en sikker vej og sikret den med pigtråd 50 m på hver side. (I kan få et overblik inde på HOK’s hjemmeside, under ISAF)

Da vi ankom, fik vi en sikkerhedsbriefing efterfulgt af en rundvisning. Derefter tog hold 10’s sanitetsbefalingsmand fat i os og gav os en mere detaljeret gennemgang af det hele. Hold 10 har fået bygget en rigtig fed lejr og der er sket meget herude det halve år, de har været her. Så det er gode forhold vi skal bo under. Lejren er pakket ind i Hesco (store bure med sand) og pigtråd. Det vil sige ingen kan se, eller skyde ind i lejren og da den oven i købet ligger oppe på en lille bakke har vi rigeligt privatliv. Rundt i hvert hjørne er der bygget nogle høje vagttårne (kaldet sangere), som er bemandet døgnet rundt. De er vores sikkerhed og vi altid klar til at forsvare os.
Imellem de 4 lejre er alt bevoksning fjernet så vi kan se hinanden fra vores Sangarere.

Pligterne i lejren blev vi hurtigt sat i system og allerede efter aftensmaden stod min gruppe for opvasken. Der er bygget et super køkken (yderst primitivt) og der er lavet en madordning imellem de forskellige enheder. Alt er styret af en kok som hold 10 ved et rent tilfælde har med. Vi håber, at der også en der kan lave mad på hold 11.
Aftenen sluttede med et spil 6-mands ludo og min kører, Bømers tabte, så nu er han ”Ludo Luder”. Det vil sige, at han skal bære et synligt skilt med dette navn indtil han vinder over en af os andre… Plat men utrolig sjovt herude i ørkenen!

Schultz’ dagbøger

 

 1. Dagbog fra fronten – Afghanistan Hold 11
 2. Afrejse og ankomst
 3. Slapper dag i Camp Bastion
 4. Afrejse fra Camp Bastion
 5. Overdragelse af stumper og vores ansvar
 6. Sidste dag for Hold 10’s Medic.
 7. Hold 10 flyver hjem og vi er alene på kontoret !
 8. Oprydning i lejren
 9. En gruppe til Budwan (Amadillo)
 10. PTR med ANA.
 11. PTR igen med ANA og afhent køjesække (endelig).
 12. Fuck en dag…. !
 13. PTR aflyst og Ingeniører tilkaldt.
 14. PTR i Green Zone (handover/takeover)
 15. MEDIVAC fra Green Zone
 16. Ny PTR i den sydøstlige del af Green Zone
 17. Endnu en PTR i green Zone
 18. Hovsa opgave og regn !!! meget regn..
 19. Regn regn regn og operation oprydning af lejr..
 20. IEG ankommer og DF tager hjem til Price igen.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *