29. januar. Overdragelse af stumper og vores ansvar

Vigtigt!
Opdateret 14. december 2013

Vigtigt! I relation til denne dagbog, så læs venligst:
Afsked med en god ven og kriger

 

Uge 1

Hold 10’s sanitetsfolk har i dag overdraget deres stumper til os fra hold 11. Så dagen er gået med at få pakket vores medic-tasker og sat vores grej sammen så det kan virke operativt.
Vi fik også overdraget vores to biler og talt det hele op, så nu er vi klar. Vi er to MIKE-grupper herude i PBL. MIKE er vores kaldetal. Den ene gruppe skal ligge her i Bridzar og den anden skal ligge helt nede ved floden i Malvern.
Vores 2 gruppeførere var i dag med ude og gå patrulje (den første) for at se området imens vi andre klargjorde hjemme i lejren. Jeg sad sammen med den anden redder der er herude fra hold 10, en flink fyr fra Jylland og snakkede lidt med ham om hans oplevelser og hvordan han havde grebet de forskellige situationer an. Jeg fik også gennemgået den medic-taske, jeg skal overtage fra ham, samt den medicin, der er i den.
Jeg er jo hernede som redder og har nogle andre kompetencer end de resterende herude. Det vil sige jeg kan smertedække og behandle de patienter og sårede soldater der måtte komme.
Midt under snakken lød der et højt brag. Jeg fik et megachok og kiggede på Peter, der var meget rolig og end ikke løftede et øjenbryn. Hmmmm.. sagde han bare, ”nu skyder morterne”!
Lidt efter gik det løs, det første skud var kun for at indskyde og derefter brød helvede løs. Vi havde fået oplysninger om, at der muligvis var nogle der ville skyde imod den patrulje der var ude, så vi lagde et røgslør imellem fjenden og patruljen. 200 granater senere var patruljen i sikkerhed og der var ikke løsnet et skud. Fuck hvor effektivt! De kan deres kram og vi er virkelig glade for, at have dem i lejren. Jeg tog nogle billeder af drengene der skød med morterne, sjovt at se at de kæmpede fra deres stillinger i t-shirts og shorts, nogle endda i fodbold trøjer. Men de kæmper også inden for lejrens Hesco og slippe hvad de har i hænderne hvis der er brug for dem. De kan skyde på ganske få minutter, for det kræves i denne del af verden. Skal lige vende mig til det igen he he !

Her til aften viste ”saniteten” film og billeder fra deres halve år hernede. Det var rigtig godt og vi er klar til at tage hul opgaven. Fra klokken 18.00 her til aften har vi officielt aben. Det vil sige at vi er på og hold 10’s sanitet kan begynde at pakke sammen. De har ikke flere patruljer og skal bare trækkes ud.

Så nu begynder det længe ventede eventyr ved fronten endelig, vi har forberedt os længe og der er lagt mange timer i forberedelserne, så vi er glade for at komme i gang. Selvom det måske kan lyde lidt mærkeligt.

Schultz’ dagbøger

 

 1. Dagbog fra fronten – Afghanistan Hold 11
 2. Afrejse og ankomst
 3. Slapper dag i Camp Bastion
 4. Afrejse fra Camp Bastion
 5. Overdragelse af stumper og vores ansvar
 6. Sidste dag for Hold 10’s Medic.
 7. Hold 10 flyver hjem og vi er alene på kontoret !
 8. Oprydning i lejren
 9. En gruppe til Budwan (Amadillo)
 10. PTR med ANA.
 11. PTR igen med ANA og afhent køjesække (endelig).
 12. Fuck en dag…. !
 13. PTR aflyst og Ingeniører tilkaldt.
 14. PTR i Green Zone (handover/takeover)
 15. MEDIVAC fra Green Zone
 16. Ny PTR i den sydøstlige del af Green Zone
 17. Endnu en PTR i green Zone
 18. Hovsa opgave og regn !!! meget regn..
 19. Regn regn regn og operation oprydning af lejr..
 20. IEG ankommer og DF tager hjem til Price igen.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *