Danske Hjemmeværnssoldater på øvelse i USA

Danske hjemmeværnssoldater deltager i en stor international øvelse – Northern Strike – i Michigan i perioden fra 30. juli til 10. august, sammen med ca. 6000 soldater fra 5 andre NATO-lande.

71 danske Hjemmeværnssoldater danner sammen med 54 lettiske kolleger et fælles infanterikompagni, der deltager i øvelsen.

“Deltagelse i Northern Strike er frugten af 1/2 års koncentreret arbejde – nu er vi klar til at præstere og bevise for os selv, og vores internationale samarbejdspartnere, at vi kan levere militært arbejde på et højt fagligt niveau og i et internationalt miljø.” , fortæller Major Lars Eluf Pedersen, chef for det dansk/lettiske bidrag, og fortsætter: “Vi glæder os til at komme ud i terrænet med vores amerikanske, lettiske og engelske samarbejdspartnere”.

Det dansk/lettiske kompagni er ankommet til Camp Grayling i Michigan, og er nu ved at få de sidste instruktioner og uddannelser i brugen af de amerikanske våben og det udstyr, de skal bruge under øvelsen.

Derudover har de trænet i, på en sikker måde, at komme ind og ud af en helikopter, der er klar til Lift-off, da det vil være én af måderne, de bliver transporteret på i USA.

Under øvelse “Northern Strike” vil soldaterne møde scenarier, der opbygger og vedligeholder deres militære færdigheder for at interagere og synkronisere aktioner i en multinational ramme både taktisk og operationelt.

Ud over de ca. 6000 deltagende soldater fra USA, Canada, England, Polen, Letland og Danmark på landjorden, vil der være luftstøtte fra den amerikanske National Guard.

Menig Michael H. Christensen fra Hjemmeværnskompagni Silkeborg er meget begejstret over at være en del af det danske bidrag til øvelsen.
“Vi er blevet modtaget utroligt godt af vores amerikanske kolleger, der er meget hjælpsomme og imødekommende, og vi har fået ny viden under omskolingen til de amerikanske våben – viden vi glæder os til at afprøve i praksis på øvelsen” fortæller han og tilføjer, at med den varme der er her i Michigan lige nu, kan det sagtens gå hen og blive hårdt på øvelsen. Men med det gode sammenhold der er i grupperne, hvor man støtter og hjælper hinanden, så er alle fortrøstningsfulde.

Michael H. Christensen fortæller også, at flere af de danske soldater har oplevet at blive stoppet på gaden af civile amerikanere, der giver hånd og takker for indsatsen – noget man bestemt ikke oplever hver dag i Danmark. Soldaterne er glade og stolte over at få så meget respekt for deres arbejde, men også meget ydmyge over at få al den ros.

Da Hjemmeværnets soldater ikke kun kun opgaver i Danmark, men bruges også til opgaver i udlandet. Indenfor de seneste 10 år har Hjemmeværnet haft soldater udsendt til bevogtningsopgaver i bl.a. Afghanistan, Kuwait og Kosovo – og aktuelt er der en gruppe i Mali.

For at sikre den bedste opgaveløsning og sikkerhed her er det vigtigt, at Hjemmeværnets soldater også får trænet og afprøvet sig selv i et internationalt miljø, som f.eks. det man finder her i Northern Strike, lyder det i en pressemeddelelse fra Landsdelsregion Vest.

Det er ikke første gang Hjemmeværnet er i USA for at træne. De sidste 5 år har Hjemmeværnet fløjet soldater til bla. South Dakota og Michigan.

Fotos: Hélène Mogensen de Monléon

Skrevet af KrigerenDK

47 kommentarer

Skriv et svar
 1. Dette er lysår væk fra de slidte rygter om madpakker og brændevin i feltflasken!

  Respekt Svende.

  • Du ser det som et problem at vi som Hjemmeværnssoldater får erfaring fra udenlandske øvelser?

  • Næh. Men det ligger bare lidt langt væk fra det som i bund og grund er hjemmeværnets opgave, at blive indsat i lokalområdet med den styrke der ligger i lokalkendskab.

  • kære Carsten . Du bør læse Hjemmeværnsloven, hvori det klart fremgår hvad Hjemmeværnets opgaver er. Disse stopper imidlertid ikke ved Kruså, men dikteres af VFK. øvelser med National Guard falder ind herunder.

  • Den her øvelse forbedrer i hvert fald mine færdigheder jeg kan bruge derhjemme betragteligt

  • Du er nu en spøjs holdspiller. Og sikkert en krads karl. Men lad os endelig høre om dine bedrifter.

  • Der er flere af jer. Gå til Højriis hvis i er så krads. Så sender han jer højst sansynligt et sted hen hvor jeres evner som rigtige “soldater” bliver udnyttet. Lalandia eller lign..

  • Ligegyldige kommentare fra knægte som selv ikke har optjent noget ancinitet på kontoen.
   Professionel opførsel, det er det jeres kollegaer på tværs af værn forventer af jer. Vist også en kerneværdi ved kompagniet. Samme som da jeg gjorde tjeneste der.

  • Hvis du lægger mærke til det er du den eneste der har påstået det.. og du har ved ikke en skid om vores evner, så lad nu være og opfør dig som et voksent menneske

  • Kig på dine kommentare og så vores og så fortæl mig igen hvem der mangler professionel opførsel.. Der er ikke nogen der hat sagt noget grimt mester

  • Flot opførsel af et menneske der helst skulle agere forbillede for folk som os.. du må da være stolt af at gør det modsatte af den pointe du lige har prøvet at bevise

  • Martin Bjarnø Hansen det er udelukkende dig der har bragt lort til bordet i denne “diskussion” du snakker om at være holdspiller men kalder os samtidig “lalandia-krigere” når du ikke engang kender os. det her startede jo tydeligvis som en joke

  • Ikke at jeg skal forsvare Martins senere kommentarer, men jeg tror det han prøver at kommunikere, er en lede over ungkonstabler med kække bemærkninger om noget de sjældent virker til at vide noget om.

   Min mening er ærligt talt at I har to muligheder: meld jer ind og bidrag til at hæve niveauet, eller lad i det mindste være med at gøre nar af folk, der uanset evne, lægger mange timer og kræfter i det.
   Folk der med kyshånd og smil på læben ville tage de opgaver (eksempelvis estland) som I selv brokker jer helt vildt over at skulle på.

  • Chris Pickering – Ikke for at genere dig, men vi er fuldstændig ligeglade hvis du ikke allerede har bemærket det. Ydermere ser vi hans kommentar som fuldstændig irrelevant da den ingen mening har.

   Din mening er ikke nødvendigvis vores holdning.

   God dag

  • Han får budskabet dårligt ud ved at skabe sig som han gør.. dobbeltmorale er ikke en god byggesten

  • Det kan vi så godt blive enige om Mathias.

   Mht Emil, jeg forstår ærligt talt ikke hvad du prøver at sige?
   Prøver du at sige at du er uenig, eller siger du bare at du har en holdning om at man ikke bør have et professionelt kammeratskab eller respekt for hinanden indenfor faget?

  • Forstår din pointe.. men der bliver hakket lidt på kryds og tværs af værn og regimenter.. ingen grund til at tage det så tungt.. Sådan vil alle arbejdpladser være

  • “bedste” hahaha det er god humor hr!! … Fungere det sådan nu at man smider penge i weekendskrigere frem for en professionel hær?… Satme godt jeg ikke er i hæren mere så

  • Kommentarene bærer tydeligt præg af at der er nogle der er lidt bitre over at have fået “én over nakken” hver gang de har været på øvl med os…. :-D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0