Tusindvis af unge mænd bliver væk fra sessionen

Værnepligts hold aug. 2015 Livgarden. Foto: Krigeren.dk

Et stigende antal unge mænd glemmer at tjekke deres e-boks for indkaldelse til Forsvarets Dag.

Tusindvis af unge mænd dukker aldrig op, når de bliver indkaldt til session på Forsvarets Dag.
Det skriver Jyllands-Posten.

Sidste år var der 4048 personer, der aldrig dukkede op på dagen, hvor det skulle afgøres, om de var egnet til at udføre værnepligt.

Alene i det første halve år af 2017 er der registreret 3695 udeblivelser.

Hvis det fortsætter med samme takt resten af året, runder Forsvaret over 7000 udeblivelser i år.

Forsvaret vurderer, at mange af de unge ganske enkelt overser indkaldelsen i deres e-boks.

– Vi kan bekræfte, at der stadig er et alt for stort antal udeblivelser på Forsvarets Dag i forbindelse med overgangen til digital post, siger Maria Lillegaard Hansen, specialkonsulent i Forsvarets Personalestyrelse.

For to år siden gik man over til at sende indkaldelsen med digital post i stedet for et fysisk brev.

Meget tyder på, at de unge ikke tjekker deres e-boks rutinemæssigt.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen var der ved udgangen af februar i år cirka 522.000 borgere i alderen 18 til 24 år, som var tilmeldt digital post.

Ud af dem havde 5,7 procent modtaget digital post i deres indbakke inden for de seneste seks måneder, uden at de havde logget ind for at læse den.

Hvis man udebliver fra Forsvarets Dag, udløser det i første omgang rykkerbrev og bøde.

Første bøde er på 1000 kroner, og det stiger til 2000 kroner, hvis man igen bliver væk.

Tredje gang kan udeblivelse medføre fængselsstraf.

Alle danske mænd med fast ophold i Danmark bliver automatisk indkaldt til Forsvarets Dag det år, hvor de fylder 18.

/ritzau/

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Måske man skulle overveje sin praksis hvis man synes at det er genstand for et problem istedet for blot at konstatere at problemet bliver større år for år.
  Det der e-boks er sgu da også alt for besværligt ift at godt gammeldags brev. Problemet heri er bare at chancen for at et postnord brev dukker op inden for 1 år er lige så stor som chancen for at det unge menneske orker at åbne sin e-boks og læse sin indkaldelse… What to do…

 2. Jeg gad da heller ikke at møde op, hvis jeg var 18 i dag – forsvaret er total ødelagt af alle de besparelser og alle det gamle lort, som vores nuværende soldater skal bruge kan hentes gratis på tøjhusmuseet. For bare 10 år siden var det en ære at gå i Dronningens klæder, og man fik respekt for at yde en indsats.
  Og så er straffen for at ikke møde op, alt for lille.

 3. Alle unge mennesker burde burde tvinges til at aftjene de få mdr. værnepligt.
  Ikke for at blive soldater, men simpelthen for at lære sig selv bedre at kende og prøve at gå sulten og kolde i seng.
  Folk vil vokse som individer og lære at samarbejde på en helt ny måde og bla. lære at man kan løfte mere i flot end man kan alene.
  De unge mennesker lære også at hvis man ikke møder til tiden så har det konsekvens ( generelt lære de at alt har konsekvens hvis ikke de gør som der bliver sagt ) hvilket er godt i deres kommende lange arbejdes liv.
  Mange unge mennesker i vore dage har jo ikke engang gået med aviser eller gravet have for deres forældre..
  Jeg siger bare det skader ikke at blive klogere som menneske så forstår man bedre bla. fattiges problemer og hvad som er vigtigt her i livet.

  Yderligere er en af de store problemer for unge mennesker er jo lige netop at møde til tiden på lærepladser, det skal de nok lære i forsvaret.!
  Akademikere tænker måske hvad kan jeg bruge det her til, jeg skal f.eks side og dømme folk i retten som dommer eller lave landets love som f.eks. politiker.
  Tja… hvordan kan man dog dømme folk eller indrette et lands love når man ikke ved hvor svært eller simpelt livet kan være.

  Siger bare at vi en “moderne” verden har brug for at blive klogere på os selv som individer.. Der er rigtigt mange ting her i livet som man ikke kan læse sig til, noget skal man opleve for at kunne forstå det.

  • Kunne ikke være mere enig
   MEN kan på ingen måde se, hvordan de skal lære alt dette på de få måneders spejder lejre som værnepligten er blevet til.
   Det koster en masse penge at gøre værnepligten brugbar igen, men i min optik er det investeringen vær, da man i det lange løb for en bedre befolkning på arbejdsmarkedet.

  • Enig, det kommer til at koste en masse penge men jeg anser det som værende en form for “omskoling” fra ung til voksen livet, hvor man i det mindste kan få prøvet lidt af hvert og lært nogle “redskaber” så man er lidt bedre rustet til livet.
   Men der er ikke nogen mirakel kur, men en måde at opleve noget nyt som mange unge mennesker ikke ville få prøvet.
   Det er hårdt/vådt og ikke så sjovt, men det synes jeg en del “dovne” unge mennesker måske vil have godt af og komme væk fra deres venner ( måske dårlige venner ) og møde folk man ellers ikke ville have brugt tiden sammen med. Mange får jo rigtigt gode venner i værnepligten som også er der bagefter ;-)
   Men ja der er for og imod med alting.

 4. Har altid ville være soldat, og har ventet på det brev i 10 år nok, så da jeg fik det her for nogle uger siden var det bedre end noget andet. Jeg forstår ikke hvorfor de der curling børn ikke vil ind og tjene deres land… men kan godt se at blive væk også er meget nemmere… jeg håber i hvertfald jeg bliver erklæret egnet og kan komme ind og gøre det jeg altid ville!

 5. Så afskaf da det ubrugelige lort, de udebliver da fordi de ikke gider at spilde deres tid på noget så ligegyldigt som værnepligt. Selvfølgelig ser de da at de har fået post på eboks, de får det jo samtidig på email.