Mette Frederiksen: Mere hjemmeværn og mindre politi til grænsekontrol

Betjente skal fokusere på bandekonflikt og undgå overarbejde, derfor skal de væk fra grænsen, mener S-formand.

En kombination af en eskalerende bandekonflikt og massivt overarbejde har sendt dansk politi ud i en så alvorlig situation, at der er brug for akut handling.

Det mener Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der er parat til at sende betjente væk fra grænsen. Det skriver Berlingske.

S-formanden kræver, at regeringen indkalder Folketingets partier til haste forhandlinger for at få frigjort flere politifolk til bekæmpelse af borgernær kriminalitet.

Konkret foreslår hun, at politibetjentes tilstedeværelse ved grænsen neddrosles markant.

I stedet skal Hjemmeværnet i videst muligt omfang overtage grænsekontrollen.

Samtidig vil Mette Frederiksen tilføre penge til, at forskellige former for teknologi – som eksempelvis droner og kameraovervågning – kan overtage dele af grænsekontrollen.

LÆS OGSÅ :  Ny DR reportageserie om Hjemmeværnet

Pengene skal ifølge hende findes på finansloven.

– Vi er lige nu vidner til en eskalerende rocker- og bandekonflikt, som er dybt bekymrende, siger hun til Berlingske og uddyber:

– Når vi pludselig igen oplever, at der skydes på gaderne i Danmark, at et almindeligt parcelhus rammes af skud i Næstved, at civile risikerer at blive ramt på gaderne, og at der skabes utryghed i store boligområder, så er det så alvorligt, at vi har behov for, at politiet er talstærkt til stede. Både i forhold til efterforskning og for at skabe tryghed.

LÆS OGSÅ :  Ny DR reportageserie om Hjemmeværnet

Politiforbundets næstformand, Claus Hartmann, er positiv over for Mette Frederiksens melding. Også chefen for hjemmeværnsstaben, brigadegeneral Gunner Nielsen, er åben.

– I det omfang vi kan magte opgaven, vil jeg ikke være afvisende, siger han til Berlingske.

Dansk Folkeparti bakker op om haste forhandlinger om flere ressourcer i politiet. Men gruppeformand Peter Skaarup understreger, at det ikke skal ske ved at have færre betjente ved grænsen.

Justitsminister Søren Pind (V) peger på, at 125 hjemmeværnsfolk allerede er sat til at hjælpe ved grænsen. Han vil drøfte erfaringerne herfra “med partierne i forligskredsen i den kommende tid”.

/ritzau/

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *