Efter én måned ved grænsen: Hjemmeværnet har løftet opgaven

I en måned har Hjemmeværnet stået side om side med politiet ved grænsen mod Tyskland for at hjælpe og aflaste politiet.

I den tid har Hjemmeværnet løst opgaven fuldt ud tilfredsstillende, lyder vurderingen fra politiet.

Det skriver DR Syd.

– Vi har bestemt kunnet mærke, at vi er blevet aflastet, og helt overordnet har samarbejdet været rigtig fint. De er mødt engagerede og motiverede op, siger Brian Fussing, der er politiinspektør og ansvarlig for grænseoperationen.

Ifølge Brian Fussing har der ikke været nogle deciderede udfordringer i samarbejdet. Men der har været opgaver af administrativ karakter, der har krævet lidt ekstra.

– Det er klart, at når man har to administrative systemer, så kræver det nogle aftaler at få det til at fungere. Men det var vi forberedt på, siger han.

Indtil videre har det også været en god oplevelse for hjemmeværnet. Det siger oberst og chef for totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, Flemming Agerskov.

– Det her er en helt ny måde at samarbejde med politiet på. Det taget i betragtning, så er det gået rigtig godt, og hjemmeværnsfolkene har klaret opgaven flot, siger han til DR Syd.

Omkring 90 hjemmeværnsfolk har været i aktion ved den dansk-tyske grænse, mens cirka 30 har været i modtagecentret i Søgårdlejren.

34 kommentarer

Skriv et svar
 1. Det ville være dejligt at vide hvorfor de tre HJV-folk er hjemsendt.!!!DECORUM gælder måske ikke for Politifolk,og hvad er reglerne,hvem fastsætter dem??Jeg har set adskillige politifolk der efter min mening ikke lever op til et rimeligt krav om værdig fremtræden og opførsel!!!!

  • Hvis du har sådan en holdning til nogle politifolk, når vi nu ved at det også gælder for dem, så må vi jo regne med at den var “gal” med de tre HJV-soldater, ikke!!
   Desuden kan jeg ikke se hvor du vil hen med spørgsmålet…. uanset om politiet er værdige eller ej i forhold til dine meninger, så skal HJV vel altid være det!!??

   • Naturligvis.Substansen i mit indlæg er,hvilke regelsæt der gælder,og hvem der fastsætter dem.Dette fortaber sig stadig i uvishedens tåger.!!! vh leif.

 2. Nu er de så midlertidigt ansat på rådighes kontrakt som hhv konstabler, befalingsmænd og officerer (efter funktion) på gældende overenskomst mellem HKKF,CS og HOD… så om igen, Jens

 3. Nu vil jeg have lov at komme med en lille rettelse. Gutterne er ikke ansat i hjemmeværnet, men derimod i forsvaret, ved den pågældende totalforsvarsregion den pågældende grænse er i. :)
  Men derudover, så er det en utrolig spændende opgave at være med til at løfte! (Er selv ved den blå grænse :) )

 4. Min erfaring med grænse kontrollen er en hjemmeværnsmand som stod med solbriller på med hænderne i lommen imens jeg kørte over grænsen med 30kmt.

  Og så bemærkede jeg et stykke derfra at der holdt en politi bil hvor jeg tror de scannede nummerpladerne og kiggede på bilerne med et kamera.

  Jeg synes ikke hvad der foregår har alverden at gøre med hvad man kalder grænse kontrol. Enhver bandit kan jo køre over grænsen uden alverden af risiko for at blive snuppet, med alt fra våben og folk i bagagerummet.

  Grænsekontrollen et politisk røgslør og ineffektiv.

  Men tak fordi i viser flaget og frivilligt gør en indsats.

 5. Har de kære Hjemmeværnsfolk, så været oppe til Forsvarets nye Fysiske basistest, som er et ultimativt krav for ansættelse?. Formoder også at de alle lever op til kravene om de 6 Grønne.

  • Jep. Det er et minimum krav. Og udvælgelse til at prøve optagelse foregår på KC niveau og samtale med distrikt chef for at sortere dræn fra. Hjemmeværnet består af en bred flok. En del er af overraskende højt niveau, men det er altid laveste niveau man bliver dømt på desværre

  • Efter at have mødt et par af de “udvalgte”, har jeg enddog mere end almindelig svært ved at tro på det.
   For god ordens skyld, kan du definere hvilken prøve de har bestået, samt de 6 grønne?.

  • Jonas Daniel Trampe . Sætte pris på!. Vi snakker her om mennesker der får løn for at udføre et stykke arbejde. Det er vel også rimeligt, at Hjemmeværnsfolk ansat på Kontrakt, skal leve op til de samme betingelser som ansatte ved Forsvaret.
   I Forsvaret fyrer man faktisk ansatte, hvis de ikke lever op til de ansættelsesmæssige krav.

  • Rene Højrup Hansen de lever op til de krav, som der bliver stillet for at kunne indgå i grænsekontrollen. Det er jo en selvfølge, ellers ville de jo ikke blive en del af det arbejde. Såfremt det skulle vise sig, at de ikke kan honorere kravene, bliver de fyret. Hvor vil du hen med dine spørgsmål, hvad er det du tror er fordækt?

 6. Godt initiativ sfølig..men desværre fulstændig håbløst og ja…vist bare et spil for
  galleriet. Hva nytter det hele, når der ved grænseovergangen længere vest på, bla ved Sæd, ikke er skyggen af en betjent, eller det der ligner..
  Luk dog grænserne ordenligt, el spar pengene til nogle flere….feks bombe-hunde… er bange for at det desværre blir mere aktuelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *