Forsvaret vil rekruttere gamere

Skærpede sanser gør ifølge Forsvaret computerspillere mere egnede til nogle job sammenlignet med andre unge.

Forsvaret vil rekruttere computerspillere til job som pilot, flyveleder og radaroperatør.

Det skriver DR.

Forsvaret har fundet, at mange gamere blandt andet har god rumlig intelligens, strategisk sans og gode visualiseringsevner, der særligt gør gavn i flyvevåbnet.

– Gamere har nogle særlige kompetencer til at skabe og bevare overblik under pres, hurtigere reaktionsevne end almindelige unge, hurtig beslutningsevne, gode samarbejdsevner, rumlig orientering, og de har forstærkede visualiseringsevner.

– Og det er alt sammen evner, som vi kan bruge, siger Anders Bech, major og sektionschef hos Forsvarets Personalestyrelse, til Ritzau.

At Forsvaret har udset sig gamere som en særligt attraktiv gruppe til job i blandt andet flyvevåbnet, kommer efter flere forsøg med blandt andre medlemmer af det danske e-sportshold Astralis.

Forsøgenes resultater viste sig at holde stik i den virkelige verden, fortæller Anders Bech.

– 2017 var første gang, vi forsøgte at gå målrettet efter gamerne. Ved at være synlige på de platforme, hvor de bevæger sig. Og der fik vi dobbelt så mange ansøgere, som vi plejer at få.

– På den måde kunne vi uden problemer få nok kvalificerede ansøgninger til flyvelederuddannelsen, og det er en af de meget svære uddannelser. Normalt skal vi bruge mellem 20 og 40 for at finde én kvalificeret ansøger, siger han.

Forsvaret indleder nu på baggrund af forsøgene et samarbejde med E-sport Danmark, der er forbundet for elektronisk sport.

Det skal øge andelen af ansøgere med hang til computerspil. Der er dog ingen tommelfingerregel for, hvor meget man skal have dyrket den virtuelle verden, før man sandsynligvis besidder de gavnlige færdigheder fra computerspillene.

– Det er svært at sige, hvor meget gamer man skal være. Det må komme an på en prøve ude hos os. Hvis man sender en ansøgning, kommer man til prøve.

– Men vi er stadig interesserede i at finde ud af, om de fungerer som soldater. For de har nogle spidskompetencer, som vi er interesserede i, men der er også nogle andre krav i forhold til at kunne fungere som soldat. Det kan vi ikke sige noget skråsikkert om endnu, siger Anders Bech.

Der er løbende prøver til de fleste af Forsvarets uddannelser, hvorfor man kan ansøge hele året rundt.

/ritzau/

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *