Her er listerne over Forsvarets større materielindkøb anno 2015

Indkøb Hæren
[tps_header]

Pansrede patruljekøretøjer, lastbiler, tung morter systemer, hurtiggående redningsbåde, EH-101 simulator… er nogle af de ting der optræder på listerne for større forsvarsindkøb 2015 – …

Der er tale om indkøb for adskillelige milliarder, når Danmark snart skal udskifte de gamle F-16 kampfly og de nuværende M113 pansrede mandskabsvogne. Der har været talt, analyseret, testet og vurderet i flere år og trods et kommende folketingsvalg i løbet af 2015 må man formode, at vi er ved at være tættere på en afgørelse.

LÆS OGSÅ :  Sådan kommer Danmarks nye F-35 kampfly til at se ud

LÆS OGSÅ : Nye kampfly – hvad er det vi køber og hvornår

Samtlige kandidaterne har netop været samlet ved Danmarks største forsvars- og sikkerhedskonference – Danish Defence & Aerospace Conference (DDAC), som blev afholdt i Aalborg 4-5 feb. 2015

LÆS OGSÅ :  Forsvaret køber Nato-værnemidler ind til sundhedsvæsenet

Alle kandidater havde et indlæg på konferencen. Der var ikke noget overraskende ny info. De forklarede og  og fremviste opdaterede lister med hvilke danske virksomheder de samarbejder med, -eller vil investere i, hvis de skulle vinde med deres kandidater i de respektive udbud.

Til gengæld kunne brigadegeneral Peter Kølby Pedersen fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), fortælle lidt nyt om hvilke større indkøb og investeringer som Forsvaret står over for de kommende år.

LÆS OGSÅ :  Sådan kommer Danmarks nye F-35 kampfly til at se ud

LÆS OGSÅ : Ny RPG beskyttelse til Forsvarets køretøjer

Listerne tæller blandt andet nye pansrede patruljekøretøjer, lastbiler, tung morter systemer, hurtiggående redningsbåde, EH-101 simulator… osv.

Se indkøbslisterne for de tre værn, som FMI er/ skal igang med.

 

[/tps_header]
Indkøb Flyvevåbnet
Indkøb Flyvevåbnet

Skrevet af KrigerenDK

6 kommentarer

Skriv et svar
  1. Burde man ikke spare lidt på alt det grej og så starte med at “købe” 10-15 tusind nye soldater???? Alle de nuværende er jo enten stoppet eller overvejer det kraftigt med de elendige forhold de bliver budt!!!! Bare en tanke, men fedt grej stiller jo selvfølgelig ikke så mange krav ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0