Over 5000 hjemmeværnssoldater på øvelse i weekenden

I weekenden den 3. – 5. juni samles Hjemmeværnet til Landsøvelse 2016 i Trekantsområdet, hvor færdighederne til at løse nutidige og fremtidige opgaver skal udvikles. 

Alle tre værnsgrene, Flyverhjemmeværnet, Marinehjemmeværnet og Hærhjemmeværnet træner side om side på øvelsen, hvor fokus er bevogtning og overvågning i krise- og krigsscenarier trænes, almindelig hjælp til Politiet, søredning, havmiljøopgaver, støtte til militære og civile lufthavne og sikring af jernbanenettet.

“Det bliver en fantastisk mulighed for at vise, hvor mange forskellige opgaver Hjemmeværnet kan løse – fra alle aspekter af det militære håndværk til de mange typer af støtte, vores dedikerede frivillige yder til det civile samfund,” lyder det fra Den Kommitterede for Hjemmeværnet, folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) i en pressemeddelse.

For knap et år siden varslede Hjemmeværnet sine 46.000 frivillige og 600 ansatte om den store øvelse. Lidt over 5500 har tilmeldt sig det, der kaldes den største Hjemmeværnsøvelse og -parade i nyere tid.

På øvelsen deltager også enheder fra USA, Estland, Letland og Litauen.

Landsøvelsen slutter Grundlovsdag, søndag 5. juni, med en stor parade foran Bülows Kaserne i Fredericia, der får besøg af en række prominente gæster – blandt andet H. M. Dronningen og H. K. H. Kronprinsesse Mary.

Skrevet af KrigerenDK

67 kommentarer

Skriv et svar
 1. vil det sige vi har 55,oo flere der på et anslåget tidspungt……… der kommer til at lide af petsd………?

 2. Vil nogen forklare hvad vi bruger hjemmeværnet til siden de skal på øvelse???

  • De skal bl.a øve sig i at evakuere civile, hvilket vil være deres job i krisesituationer, som f.eks. Terrortrusler eller naturkatastrofer/oversvømmelser og lign.
   De skal øve sig i at bevogte områder, hvilket ofte er deres opgave, når politiet skal have hjælp. De skal øve sig i at lede efter folk, hvilket også er en stor opgave.

  • Bruger du dit forsikringsselskab meget eller betaler du bare til det?

  • Derudover, hvilket er rystende, så er det Danmarks største militære styrke målt på antal.

  • Nå ja, og så beskriver artiklen det jo selv…: Alle tre værnsgrene, Flyverhjemmeværnet, Marinehjemmeværnet og Hærhjemmeværnet træner side om side på øvelsen, hvor fokus er bevogtning og overvågning i krise- og krigsscenarier trænes, almindelig hjælp til Politiet, søredning, havmiljøopgaver, støtte til militære og civile lufthavne og sikring af jernbanenettet.

  • Du kan starte med at gå på HJV.dk der står en masse om vores opgaver i dk og internationalt

  • Jeg spørg fordi jeg ved forsvaret er ret presset økonomisk så det undre mig så men bare.
   Holder skam af vores forsvar og er glad for vi har dem. Folk flyver da lige op i en spids når man spørg pænt…

  • Nichlas… Fordelen ved Hjv er, at du har et ret stor stående styrke til rådighed nationalt, som ikke koster noget i venteposition, eller ikke lige så meget som fuldtidslønnet soldater eller politi. Plus at Hjv gemmer på rigtigt mange års erfaring fra både Hjv, forsvaret og diverse civile stillinger.

  • Nichlas det er en god tanke. Heldigvis har Hjemmeværnet deres egen pengekasse.

  • De øver sig jo nok for opretholde en vis standart inden for amatørisme

  • Mette Skovmand Juul og det ikke så godt de har det. Da de køber våben de ikke skal bruge eksempel vis granatkasteren

  • de skal blandt andet være med til at forsvare din ret til at mene om hvad fanden du vil !!!!! osse om dem! hvad bidrager du med ????

  • Peter Kibsgaard Strandberg Det er lige som livgarden. det er jo enligt en muserums enhed for at vise de gamle uniformer frem også får de et nyt gevær for at tro at de er noget :) det er da spildte penge der kunne være givet til de rigtige soldater og også hæren for den sags skyld :P

  • Christian Nüchel Olesen
   Vis du nu slapper lidt af og skriver i en pænere tone kunne det være man tar dig lidt mere seriøst.
   Da jeg har epilepsi kan jeg værken forsvaret eller hjemmeværnet men det er jo nemt og hisse sig op og svine folk

 3. Flot så mange hjælper frivilligt i landets tjeneste. Med ofte lille forståelse fra mange som intet gør for deres land!

 4. I weekenden samles over 5500 soldater til Hjemmeværnets Landsøvelse 2016. Soldater fra Estland, Letland, Litauen, Norge , Sverige, Tyskland og USA deltager, i alt ca 450 udenlandske soldater. Øvelsen afsluttes med en parade søndag i Fredericia, hvor HM Dronningen og Kronprinsesse Mary deltager. Paraden bliver den største i årtier. Vi skal være stolte over at så mange frivillige soldater deltager og bidrager til landets sikkerhed.

  228 vil deltage med en lille skare personel som vil deltage på lige fod med de øvrige.
  Vi vil opdatere herinde, når vi har lidt mere fra øvelsen.

  Skal i ikke noget i weekend, så kom forbi, Vi er i Gudsø, Vamdrup, Skrydstrup og i Brørup.
  Der er plads til jer alle, gå ind på http://www.hjv.dk og se nærmere.

 5. Det må være dejligt at nogen betaler for ens hobby.
  Jeg skal af med hver en øre,når jeg fiser rundt med min fluestang.

  • Så betaler vi andre jo for at grøfter bliver ført tilbage til oprindelig løb, så fiskene får bedre vilkår, og du kan sidde og hygge med din hobby! Men knæk og bræk

  • Nej det gjorde vores forfædre, for at få mad på bordet, der var åbenbart ikke fisk nok til at leve af!

  • Ja men skulle du betale for de udgifter der ville opstå fordi HJV ikke leverer frivillige mandetimer mere, så ville du nok kun have råd til en kæp og et snørrebånd til at fiske med.

  • Jeg tror godt jeg kan få en fluestang eller to for 489,8 millioner og der kan sikkert godt finde et par stykker der gider dirigere trafikken til Vorbasse kræmmermarked

  • Hvad har du Henrik Romsdal nogensinde gjort for dit land Danmark udover at betale din skat ?

  • HJV medlemmer brugte i 2015 over 2,5 mio. ubetalte timer af deres fritid på støtte til politi, Forsvaret, eftersøgninger osv.
   Så er 490 mio. kr. godt givet ud, synes du ikke, Henrik Romsdal?

  • Michael Saxbeck der er absolut ingen der kan hverken forvente ellet kræve af menigmand at de skal gøre mere end netop det.
   Lad de professionelle og frivillige om resten :)

  • Jeg har været en del af det danske forsvar og hjv i over 25 år med 3 udsendelser bag mig og er stadigvæk en del af hjv.

  • Jeg bruger min fritid, mine weekender og sågar min sommerferie uden at få en krone for det.. Jeg står klar hvis der kommer en krisesituation, som snestorme, orkaner og oversvømmelse.. Jeg får et fantastisk sammenhold med min gruppe og jeg bidrager til samfundet

 6. Bare set på billedet den forreste soldats liggende skydestilling amatør det er ikke et lmg

  • Og kan se at kun manden i midten bruger lsv. Kendetegnet er et firkantet forskæfte

  • … Der findes ikke en “forkert” liggende skydestilling. Enhver som tror andet, er blevet hjernevasket af sin SG i værnepligten.
   Hvor du holder henne er fuldstændig ligegyldigt i en liggende skydestilling.

  • Vel ikke hvis man holder foran løbet? :) man ved sgu aldrig med hjemmeværnet haha

 7. Søren Bloch tager du pilsner med?
  Jeg har købt engangsgrill og pølser i svøb…

 8. Hjemmeværnet er en bred militær organisation bestående af frivillige soldater, med mange forskellige kapaciteter, som Forsvaret og Politiet kan trække på. Tak for indsatsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0