Redningsvest skyld i tab af helikopterdør over København

EH101 Merlin Helikopter . arkivfoto: Krigeren.dk

Det var en helikopterredders vest, der ramte et udløserhåndtag, som i juni fik en redningshelikopter til at tabe en nødluge over København.

Det viser havariundersøgelsen fra Helikopter Wing Karup under Forsvaret.

Uheldet skete 30. juni, da en stor redningshelikopter af typen EH-101 Merlin var på vej til Rigshospitalet med en patient.

Lugen blev tabt fra 150-200 meters højde og landede i en baggård til Frederiksborggade knapt halvanden kilometer fra helikopterlandingspladsen på Rigshospitalet.

LÆS OGSÅ :  Forsvarets redningshelikopter ramte skib under øvelse i Øresund

Af havariundersøgelsen fremgår det, at lugens udløserhåndtag blev ramt, da helikopterredderen tog sin vest af for at udføre førstehjælp.

LÆS OGSÅ :  Forsvarets redningshelikopter ramte skib under øvelse i Øresund

– Vesten har ramt udløserhåndtaget, uden nogen har bemærket det, og det har fået lugen til at falde af. Der gik cirka 15 minutter, fra håndtaget blev udløst, til lugen faldt af på grund af luftforhold omkring helikopteren, siger oberstløjtnant Kim Holst, der er chef for Helicopter Wing Karups Investigation Board.

LÆS OGSÅ :  Regeringen udsender markante nye militære bidrag til Mellemøsten

Det er normal praksis for en redder at tage vesten af i forbindelse med behandling af patienter for at sikre fuld bevægelsesfrihed.

/ritzau/

Skrevet af KrigerenDK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0