Ombygning af Flyvestation Skrydstrup bliver 200 millioner dyrere

F35 - foto: C. Sundsdal - Krigeren.dk

Krav til sikkerhed og beskyttelse samt støjdæmpning fordyrer ombygning til nye F-35-kampfly, oplyser DR Syd.

Det bliver 200 millioner kroner dyrere end planlagt om ombygge Flyvestation Skrydstrup, så forsvarets nye kampfly F-35 kan lande og lette.

Det skriver DR Syd.

Det vil koste 600 millioner kroner at ombygge flyvestationen ifølge planen. I 2016 var regningen 400 millioner kroner for nye hangarer, simulatorer og støjdæmpning.

Forsvarsministeriet forklarer i en mail til DR Syd, at de beder om flere penge til efteråret. Det sker i en ansøgning, et aktstykke, til Folketingets finansudvalg.

– Konsolideringen af den politiske aftale fra juni 2016 om anskaffelse af nye kampfly fortsat er i gang.

LÆS OGSÅ :  Nye udfordringer med levering af F-35-kampfly

– Når konsolideringsarbejdet – hvoraf ombygningen af flyvestationen Skrydstrup er et blandt flere elementer – er færdigt, vil den samlede økonomi senere på året blive præsenteret for forsvarsforligs-kredsen og Finansudvalget i form af et aktstykke, hedder det.

Programchef Thomas Pedersen fra F-35 programmet, forklarer, at de har fundet flere udgifter.

– Det samlede behov for kvadratmeter er steget, og det bliver dyrere end forventet at leve op til krav til sikkerhed og beskyttelse, siger Thomas Pedersen.

– Derudover skal vi bruge en del penge på støjdæmpning, så vi ikke belaster naboerne.

LÆS OGSÅ :  Leveringen af danske F-35 kampfly bliver forsinket

Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup, er træt af ekstra-regningen.

– Det er ærgerligt, at der ikke er blevet regnet rigtigt, sådan man har haft et mere realistisk grundlag at træffe beslutningerne på, siger Marie Krarup.

Socialdemokratiets forsvarsordfører, Henrik Dam Kristensen, tager fordyrelsen roligt.

– Det er jo ikke første gang i verdenshistorien, at man har haft et estimat, som så har vist sig ikke helt at kunne holde, men kampflyene skal være i Skrydstrup, siger Henrik Dam Kristensen

/ritzau/

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Sig mig engang dem der sidder og laver budget vedr første beregning,må da være børnehaveklasse børn, for man kan da ikke beregne så forkert til det vil jeg blot sige svineri af format
  Tænk hvor mange syge der kunne få deres invalidepension for de penge eller ældre kunne få et meget bedre forhold !!!!

  • Nu skal vi lige have et nyt forsvarsforlig, og så kommer der et konsulentfirma og peger på lige netop det spørgsmål. og så skal resten af Forsvaret igen spare penge. Og til næste forsvarsforlig i 2021 så lukker man Skrydstrup og flytter det hele til Karup. Og så skal man ikke kun bruge 200 mio. til at bygge om for. Hu hej hvor det går……..

 2. Lyder som om, at der er et par fjolser, der skal fjernes/fyres fra deres poster..

  Forestil jer en vognmand, som vil købe en lastbil til 4 millioner, og regner 50% forkert..
  Mon han tænker – hul i det, jeg fyrer bare 3-4 medarbejdere og har en fin ny lastbil holdende – kan altid ansætte nye chauffører om et års tid..

 3. Så er de forkælede politiker igen på banen med et byget der ikke holder en meter ???og det skal som så meget andet trumfes igennem????: ingen tænker; at så må vi vente til en anden ombæring i bygetter på et andet tidspunkt: når vi nu ikke kan overholde det vi har afsat , nej nu kommer børnehaven rigtig igang , med at udhule andre velfærds goder for at trodse deres isenkram beskyttet og på plads : ligner noget der er kalkuleret helt fra dag 1 af ( manupulering og bedrag går hånd i hånd, i det de kalder politik )