Nye paksække, bagagetasker og køjesække til Forsvaret

Forsvarets nye Køjesæk M/17

Snart vil ansatte i Forsvaret få udskiftet en række af deres transporttasker.

Det er et af de mindre udbud, men det er en anskaffelse som berører de fleste ansatte i Forsvaret. Det drejer sig om Paksæk M/96 (HJV-tasken), Bagagetaske M/87 (Sportstasken) og Køjesæk M/57, som nu bliver erstattet af mere tidssvarende transporttasker.

Testet af Hæren, Flyvevåbnet og specialstyrkerne

Efter en ekspertevaluering af soldater fra hæren, flyvevåbnet og specialstyrkerne, bistået af FMI, faldt valget på produkterne fra Fa. Seyntex, som er et belgisk baseret firma.

Under afprøvningen blev paksækkens hjul afprøvet i såvel groft og fint sand, som på græs og asfalt, ligesom en kort indendørs tur blev gennemført.

LÆS OGSÅ :  Forsvaret køber Nato-værnemidler ind til sundhedsvæsenet
Paksæk M/17 er ensfarvet gråbeige og har to terrængående hjul.
Den er lang nok til et gevær og indeholder desuden snavsetøjspose/støvlepose med separat adgang og et bæresystem, så den kan anvendes som rygsæk. Den har en fast bund, så den er let at arbejde med.
Bagagetaske M/17 er ensfarvet gråbeige og minder i størrelsen om den gamle bagagetaske, men har en fast kant langs lynlåsen, der gør det nemmere at komme til de ting der er i tasken. Der er desuden inderlommer i tasken, så man kan holde bedre styr på sine småting.
Køjesæk M/17 er helt forskellig fra den kendte gode gamle køjesæk M/57. Den ligner Paksæk M/96, men er dog i samme gråbeige farve som de andre to tasker.
Værnsfælles Forsvarskommando bestemmer fordelingen

Transporttaskerne anskaffer Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) på en fireårig rammeaftale, som FMI har lavet i samarbejde med Værnsfælles Forsvarskommando (VFK). I alt FMI 13.350 styk af paksæk M/17

LÆS OGSÅ :  Forsvaret køber Nato-værnemidler ind til sundhedsvæsenet

Paksækkene vil soldaterne kunne få udleveret i slutningen af andet kvartal 2017, og det vil være VFK, der afgør, hvilke enheder, der første skal have de nye paksække.

LÆS OGSÅ :  Forsvaret køber Nato-værnemidler ind til sundhedsvæsenet

Bagagetasken og Køjesækken erstatter de to gamle udgaver, når depoterne er tømt for dem, mens Paksæk M/17 vil blive udleveret i forbindelse med, at man aflevere sin paksæk M/96, der så skal genanvendes andre steder i Forsvaret.

 

Kilde og fotos: FMI

Skrevet af KrigerenDK

19 kommentarer

Skriv et svar
  • Vi har heller ikke behov for at få de nye tasker.. Min mening er at de der er i forsvaret har mere brug for det end os i hjv..

  • mens Paksæk M/17 vil blive udleveret i forbindelse med, at man aflevere sin paksæk M/96, der så skal genanvendes andre steder i Forsvaret.
   Læs: HJV får alle de gamle paksække.

  • Men de er ikke i MTS. Så det ser ikke særlig smart ud når man blander to vidt forskellige sløringer.
   Og ud over det nej de virker ikke vildt godt sammen med vores nye udrustning.

   • Smart eller ikke smart, det er forhåbentlig ikke det der afgør om de skal indkøbes.
    Jeg synes dog generelt, når nu der hele tiden skal spares i FSV, så måtte det da have været et oplagt sted at gøre det. I mine øjne er det en nice to have og ikke en need to have genstand.

  • De var ikke beregnet til at være anvendt af fastansatte. Og hjv mangler dem. Samtidig er det til den fjerne transport, hvor du måske også rejser i civilt.

 1. Men… jeg har aldrig haft under 4 køjesække af gangen… nu skal man jo bære dem en af gangen :-/

 2. Det er da ligefør man overvejer at tag ind igen, bar for at få en til eget brug, tabskade forekommer :P

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0