Ny al-Qaida leder kender USA og Europa inde fra

Den øverste top i al-Qaida skifter sjældent, men nu mener FBI at der netop er sket en rotation. En person forbundspolitiet har haft mistænkt for terroraktioner de sidste mange år, står nu i spidsen for den internationale terrorgruppe.

Det er Adnan Shukrijumah, 35, der menes at have overtaget styringen. Det sker efter at Khalidt Sheikh Mohammed – manden bag planlægningen af 9/11 – blev fanget tilbage i 2003. I årene siden da har FBI’s kilder ikke kunne klarlægge en decideret topledelse, og det spåes derfor at gruppen ikke har været fuldt funktionel.

 

Det skulle dog nu være ændret, og Shukrijumah skal dermed fremover godkende større terroraktioner. I følge FBI er det “ham der tager operationelle beslutninger”, som det formuleres.

Adnan Shukrijumah har de sidste 15 år levet i USA og flere steder i Europa, og kender derfor samfundene lige så godt som mange andre. Han har igennem sine mange år i Europa og USA jævntligt haft kontakt med en række andre terrormistænkte. FBI mener at pga. dette høje kendskab til kultuen, øger det risikoen for angreb på utraditionelle steder. Fremover bør man altså forsøge at være opmærksom på andre steder end regeringsbygninger og bygninger med høj kulturel værdi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *