Natos første store møde efter Trump-tiden ender uafklaret

En aftale mellem USA og Taliban betyder, at Nato skal overveje sin fremtidige indsats i Afghanistan.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg Foto: NATO

For første gang siden Donald Trumps afsked som USA’s præsident har Natos forsvarsministre onsdag og torsdag været samlet.

Gennem to dages digitale møder har de her blandt andet diskuteret forsvarsalliancens kommende bidrag i Afghanistan. Det er et bidrag, som en aftale mellem USA og den militante talibanbevægelse har påvirket.

De to dages møder har dog ikke ført til nogen konkret afgørelse.

Det siger generalsekretær Jens Stoltenberg torsdag eftermiddag.

LÆS OGSÅ :  Fotoserie: Nordic Response 2024

– På nuværende tidspunkt er vi ikke kommet frem til en endelig beslutning om vores fremtidige tilstedeværelse, siger Stoltenberg.

– Mens en deadline den 1. maj kommer nærmere, vil Nato-allierede fortsætte med tæt at konsultere og koordinere i de kommende uger, siger den 61-årige nordmand som afslutning på de to dages digitale møder.

LÆS OGSÅ :  Fotoserie: Nordic Response 2024

USA’s tidligere præsident, Donald Trump, indgik udenom Nato en aftale med Taliban, om at de amerikanske soldater ville forlade Afghanistan.

Deadline på USA’s tilbagetrækning er 1. maj, og lige nu overvejer den nye præsident Joe Biden, om man skal overholde den aftale. Overholder USA ikke aftalen, kan det potentielt føre til en offensiv fra Taliban.

 

 

/ritzau/AFP

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *