Leoparderne vender tilbage til Camp Price

Arkivbillede - ISAF12

I knap to måneder har de danske kampvogne løst opgaver nord for det danske ansvarsområde. Nu vender de atter ”hjem” til Camp Price.

Den er ikke til at tage fejl af. Leopardernes dybe motorbrummen. I den britiske Camp Oulette nord for det danske ansvarsområde vender leopardkampvognene tilbage efter en tredages operation. Humøret er højt, for i morgen går turen til Camp Price, eller Camp ”Nice” som den kaldes i patruljebaserne. Så er det slut med termosoveposer, koldt vand i bruseren og sammenkogte retter. Men det er med blandede følelser, når kampvognene triller ud af den britiske lejr.

– Det har været fedt at arbejde i det her terræn, der er som skabt til kampvogne. Vi har mulighed for at køre i stilling højt oppe, og det skaber arbejdsro for soldaterne på jorden. Vi er også blevet angrebet, har returneret ild og haft indsigt på et stort område, hvor vi har holdt oprørerne i kort snor. Så vi har gjort det, vi er bedst til, siger Jacob, der er vognkommandør på en af de tre Leopard 2 kampvogne.

Siden den 28. september har de danske kampvogne været udlånt til det britisk kontrollerede område. Et område som godt 1100 amerikanske soldater hidtil har siddet tungt på. Nu har 300 britiske soldater overtaget ansvaret. De første to måneder var det med støtte fra de danske kampvogne, mens briterne fandt sig til rette. Oprindeligt skulle kampvognene trækkes hjem efter en måneds tid, men på grund af høj aktivitet fra oprørerne blev ”kontrakten” forlænget. Det var også tilfældet for den danske ingeniørgruppe, der har været tilknyttet kampvognsdelingen.

– Da vi ankom, var det hele noget rod. Lejren skulle genopbygges efter amerikanernes udvandring og de første tre uger havde vi hverken strøm, varmt vand eller tag over hovedet. Til gengæld byggede vi hurtigt de bedste lejrforhold i vores del af lejren, siger Mikael fra ingeniørgruppen.

Læs resten på HOK’s hjemmeside

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *