Kronprins Frederik udnævnes til oberst

Udnævnelsen af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik finder sted på dagen, hvor Søværnet markerer sit 500-års jubilæum. Kronprinsen vil efter sin udnævnelse fortsat være tilknyttet Forsvarsakademiet, hvor han tidligere har undervist som lærer i enheden ‘Institut for Strategi’. Her har han været siden 2003.

Kronprinsens militære uddannelse begyndte i 1986 som rekrut ved [[Den Kongelige Livgarde]]. I 1988 blev Kronprinsen udnævnt som [[løjtnant]] af reserven, hvorefter Kronprinsen blev udnævnt til delingsfører ved [[Gardehusarregimentet]]. I 1989 blev Kronprinsen udnævnt til premierløjtnant af reserven.

Størst opmærksomhed har der dog uden tvivl været, omkring hans [[frømandsuddannelse]] hvor han fik tilnavnet Pingo.

I 1997 blev Kronprinsen også kaptajn af reserven i Hæren og i 2000 kaptajn af reserven i Flyvevåbnet. I perioden 2001 og 2002 gennemgik Kronprinsen videreuddannelsestrin II for ledere ved Forsvarsakademiet. Kronprinsen blev i 2002 major af reserven i Hæren og Flyvevåbnet samt orlogskaptajn i Søværnet. Kronprinsen er stadig aktiv i forsvaret og var i perioden 2002-2003 sagsbehandler ved forsvarskommandoen og fra 2003 lærer ved [[Forsvarsakademiet]], Institut for Strategi.

I april 2004 blev Kronprinsen udnævnt til kommandørkaptajn i Søværnet, oberstløjtnant i Hæren og oberstløjtnant i Flyvevåbnet – og således nu i 2010 bliver han kommandør og oberst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *