Krigsdagbogen – 1 HBUESK JDR – uge 5 og 6 2012

Af Kaptajn Stærk, eskadronchef 1 ESKADRON (Kommandodelingen)

Friske rekrutter i lange baner til 1 ESKADRON/ V BATALJON/ JDR.

Menig HORSENS (Yderst til venstre) demonstrerer exceptionel overhøjde ved lige at snuppe sig en lur, mens han er i gang med at vinde den eftertragtede titel ”Ugens Hængeøre”

Endelig oprandt den dag vi alle har gået og ventet på. 132 værnepligtige skulle stille til tjeneste i 1 ESKADRON´s appelgård. 125 valgte at dukke op men tallet blev desværre i løbet af få timer reduceret til 124. De første par timer gik med at få udleveret varmt tøj og støvler da temperaturen lå et rimeligt stykke under frysepunktet. Herefter stod den på eksercits, rundvisning, teoriundervisning samt en kort, men meget fyldestgørende introduktion til rekrutternes kommende tjeneste af den socialpædagogiske eskadronchef, som med glædestårer i øjnene bød hver enkelt af de menige velkommen i 1 ESKADRON. Legenden, den mytiske, altid smilende og venlige kommandobefalingsmand underholdt ligeledes rekrutterne med kaserneinformation samt lidt spas og gøgl en times tid i auditoriet. Der var mange, som udtrykte stor interesse enten for at blive udsendt i international tjeneste eller at komme på sergentskole. De blev alle markeret med farverig markeringsstrimmel så vi kunne skelne dem fra almindelige værnepligtige. Det store antal kvinder, som var indkaldt til 1 ESKADRON, indgød dog til en anelse hormon-uro i geledderne, som dog hurtigt gik over da drengene fandt ud af at pigerne var mindst lige så hurtige og dygtige til at tilegne sig færdighederne som drengene.

Dagene i den første uge var meget lange, og klokken blev da også over midnat før de fleste kom i seng…Men sådan er det jo når man begynder at ”gå til soldat”. Man skal lige ind i rytmen og lære de nye regler og procedurer før man kan begynde at slappe en smule af. Vi lærte også, at når det er koldt er det træls at smide sine vanter væk, for så kommer man til at fryse fingrene. Heldigvis sørgede befalingsmændene for at der blev udleveret et par ekstra luffer til den uheldige så de kolde hænder kunne blive tildækket.

Vi har også haft lejlighed til at synge at par velkendte sange fra den danske sangskat…..Kønt lød det nu ikke men det er jo som bekendt tanken, der tæller. Desuden er der jo ikke noget smukkere end, at se dannebrog gå til tops om morgenen til tonerne fra ”I Østen Stiger Solen Op” af over 120 brummende soldater.

Soldaterne har ligeledes haft de første idrætskonkurrencer hvor menig HORSENS fra 1 DEL suverænt bankede de andre DEL og løb med sejren.

Dermed blev menig HORSENS den første i 1 ESKADRON, som modtog den eftertragtede 1 ESKADRON æresnål, der i den daglige tjeneste anlægges på tjenestejakken. Udover nålen blev menig HORSENS også tildelt 16,00 kroner og 30 minutters orlov i tjenesten så han kunne gå over i messen og få sig et måltid æg og bacon.

Menig Roskilde fra 1 DEL havde fødselsdag i ugen og blev hyldet af hele 1 ESKADRON til aftenappel, hvor der både var flag og fine gaver fra til hele eskadronen. ”Det var den bedste gave i mit liv” påstod Menig Roskilde.

Vi nåede også at gennemføre de første lektioner i våbenkendskab og våbenbetjening, og de fleste var dygtige og lærte hurtigt, hvad der var den farlige ende på geværet. Afslutningsvis fik de menige lov til at affyre deres våben i felten med løs krudt så de dermed vænnes sig til de høje knald.

Solen er en sjælden gæst i Holstebro på denne årstid og det udnytter menig Roskilde maksimalt til at få lidt farve på kroppen, så han er klar til strand-tjenesten til sommer….

Da hele 1 ESKADRON var klar til at blive aftrådt til en velfortjent orlov om fredagen, var det kun takket være de hårdtarbejdende trykkeriarbejdere i Karup at Menig BUBBEL kom hjem på weekend. Det viste sig nemlig at menig BUBBEL ikke kendte sit CPR-NR, og derfor var han ved en fejl kommet til at oplyse et helt forkert nummer, som kom til at stå på ID-Kortet. Uden dette ID-Kort kan man jo hverken komme ud fra eller ind på kasernen. Men det lykkedes heldigvis i 12. time at få fremstillet et nyt, så menig Bubbel kunne komme hjem.
Vi glæder os allerede til næste uge som byder på masser af nye oplevelser for de unge mennesker… I næste uge er der mere nyt fra 1 DEL.

I skrivende stund er der desværre kun 118 menige tilbage i 1 ESKADRON.

 

Bragt i samarbejde med JDR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *