Hjemsendte værnepligtige når ikke at komme tilbage

Værnepligts hold aug. 2015 Livgarden. Foto: Krigeren.dk

De omkring 1000 værnepligtige, der aftjener deres værnepligt ved Hæren eller Flyvevåbnet, når ikke at gøre deres uddannelse færdig.

Det skriver Forsvaret på sin hjemmeside.

– De er allerede sendt hjem på grund af situationen med coronavirus, og har nu været væk fra så meget af deres fire måneders militære basisuddannelse, at de ikke når at komme tilbage, før uddannelsen slutter.

– De der ikke har ønsket at fortsætte på anden uddannelse i Forsvaret, bliver nu kaldt ind for at afvikle deres værnepligtsforløb, skriver Forsvarskommandoen.

De værnepligtige er uden skyld

For dem, der er værnepligtige i søværnet, forventes stadig at kunne genoptage deres værnepligt på et senere tidspunkt.

LÆS OGSÅ :  Muligt embedsmisbrug fra officer i minksag undersøges

– Deres værnepligtige startede først uddannelsen i marts, og dermed når de forventeligt at genoptage uddannelsen, før værnepligtens udløb, skriver Forsvarskommandoen.

Det bliver samtidigt oplyst, at for de værnepligtige, der ikke når at færdiggøre deres værnepligt, vil det ikke få betydning for, hvis de senere skulle søge et job eller en karriere i Forsvaret.

– De værnepligtige er jo uden skyld i, at deres uddannelse er blevet forkortet, så når samfundet – ja faktisk hele verden – lukker ned på grund af en virus, så er det væsentligt for os at sikre, at det ikke bliver en hindring for de værnepligtige på et senere tidspunkt.

LÆS OGSÅ :  Værnepligtig forlod øvelse med gevær M/95 og tog ind til byen

– De skal selvfølgelig have lige muligheder for at kunne vende tilbage til en karriere i Forsvaret, skriver kommunikationschef i Forsvaret oberst Susanne Lund i meddelelsen.

For dem, der allerede har søgt ind på en af Forsvarets uddannelser under eller i forbindelse med deres værnepligt vil der senere blive gjort en indsats for, at de får den resterende del af værnepligtsuddannelsen.

 

/ritzau/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *