Helikon Tex Urban Tactical pants

Jeg har noget med bukser og fede bukser gør det hele lidt sjovere! Gennem snart 5 mdr. har testet et par meget spændende bukser fra Helikon Tex nemlig Urban Tactical Pant i Camogrom (Multicam-alike)

Urban Tactical Pant er en buks med et hav af detaljer – og tillad mig at tage dem fra toppen:

  • – Der er elastik i livet og Velcro lukning i stedet for en knap. Du kender det samme system fra Crye. Velcrolukning og elestikken sikre en god pasform selv med meget tøj på.
  • – Frontlommer, hvor kanterne er forstærket, så slid fra lommeknive o.lign. formindskes.
  • – Baglommerne er dybe og store, dog uden det er bulkey – god plads til et par magasiner.
  • – Lille lomme på hvert lår til kniv, lygte, mobil osv.
  • – Lårlomme på hvert lår med lynlås – ikke de største, men det virker.
  • – En lille lårlommer på hvert lår med størrelse af en mobil eller magasin.
  • – Forstærket knæ med plads til puder – kæmpe like!
  • – Snorloop ved bukseben (dog uden snor).
  • – Alle lynlåse er YKK.

Pasformen er lækker og minder meget om jeans. Jeg har fået en large med lange ben, og jeg bruger normalt 32-34 i jeans. Urban Tactical Pant kommer i et størrelsesspektre, der hedder S-XXXXL med en Reguler, Long og X-Long benlængde – så der er mulighed for alle. Pasformen er profileret, hvilket vil sige, at knæene er vinklet, således buksen følger kroppen bedre. Urban Tactical Pant er syet i 2 vejs elastisk ripstop nylon, der består af 60 % bomuld, 37 % polyester og 3 % spandex – spandex sikre lidt stræk i buksen, således bevægelsesfriheden optimeres.

Trods de mange lommer har buksen et lækkert fladt look, mens du stadig har mulighed for at pakke den op med alt dit EDC, mags, knive osv.

Målgruppen er naturligvis militær, politi, vagt og andre en den branche med behov for en uniformsbuks, men vælger du den i en fed Olive Drab eller Coyote, så har du altså et par super fede bukser til civilt brug. Pssst de fås også i denim!

Jeg ved ikke om, Helikon Tex laver deres bukser som Milspec (kan ikke finde info nogen steder), men jeg har desværre op

Ikke meget IR reflektion
Ikke meget IR reflektion

levet et par tråde hist og her, der var gået allerede, da jeg pakkede buksen ud.

Efterhånden som jeg har brugt buksen, er der kun kommet flere til. Buksen er ikke faldt fra hinanden – alt fra, men et par ”kampbukser” skal være robuste og syningerne skal være i orden.

Jeg har ligeledes ikke kunne undersøge 100%, hvordan de virker med IR, men de par gange, jeg har haft IR på, synes jeg ikke det virker til, at de skriger til himlen.

Sidste ting, så bør Helikon nok lave deres grej i Multicam i stedet for den tosset wannabe Camogrom – farveforskellen er ikke helt vend siden af, men Multicam er nu en gang sjovere og passer jo sammen…

Med et par bukser til 599,- er der naturligvis ikke tale om Crye eller SOD standard eller kvalitet, men du får meget for de 599,- du betaler. Udover trådene, har jeg ikke så meget at sætte på Urban Tactical Pant.
Det skal måske et ønske om en smule kraftigere materiale, således der virkelig er tale om et par kampbukser. Jeg har ”dødt” mine til forår/sommer/garnisonsbuks. Selvom det ikke er Multicam, så ryger de på, når turen går på lette patruljeture, skydebanen eller jagt i det svenske – jeg er tosset med de mange lommer til en masse grej.

Du skal vælge Urban Tactical Pant, hvis du ønsker en let sommerbuks med mange gode detaljer, ok kvalitet og til en meget fornuftig pris.

 

Helikon Tex Urban Tactical pants
Helikon Tex Urban Tactical pants

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *