Forsvarets nye pistol er landet

Forsvarets nye pistol Sig Sauer P320.

Forsvaret har netop fået overdraget deres nye pistol: Sig P320 X-Carry. Det skete ved en ceremoni onsdag 27. februar på Flyvestation Karup, hvor Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse overdragede pistolen til chefen for Hærkommandoen og Flyverkommandoen samt næstkommanderende for SOKOM og Søværnskommandoen.

FMI overdrager Sig P320 til de forskellige værn. Foto: C. Sundsdal

I alt fire pistoler var med i udbuddet og pistolerne blev testet under alle tænkelige forhold af brugere fra Specialoperationsstyrkerne, Militærpolitiet, Flyvevåbnet og Hæren. P320 var den klart bedste kandidat i den fire uger lange testperiode.

Den nye pistol har en væsentlig større magasinkapacitet og kan leveres med 21 skudsmagasin, hvorimod den gamle M/49 kun har plads til otte skud. P320 har mulighed for, at der kan monteres lyddæmper, taktisk sigtelaser, hvidtlys lygte og rødpunktssigte. Alt sammen er efterspurgte forbedringer, der i højere grad understøtter den danske soldats behov for en moderne pistol.

Den nye pistol er af typen Striker Fired. Det er en semi automatisk haneløs type, hvor slagstiften spændes indvendig i pistolen ved hjælp af selve aftrækket. Slagstiften påvirkes direkte af aftrækkeren. Der er derfor ingen hane til at gribe fat i udstyr, tøj eller lignende.

Uddannelsen af udvalgte våbenmekanikere og skydeinstruktører blev gennemført i efteråret. Planen, for hvem der skal have den nye pistol, er udarbejdet af Forsvarskommandoen (FKO), men den detaljerede plan for hvilke enheder, der først skal have den nye pistol, udarbejdes senere.

P320 forventes udleveret til alle enheder ved udgangen af 2019.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *