Forsvarets nye cykelhold – for nuværende og tidligere soldater

Kør, snak og skab opmærksomhed – for nuværende og tidligere soldater. Det er nøgleordene for Forsvarets nye cykelhold: Danish Military Sport Federation Bike Team (DMSF Bike Team).

Ideen med det nye cykelhold er, at samle tjenestegørende soldater, tidligere tjenestegørende soldater, hjemmeværnets fastansatte samt frivillige og beredskabsstyrelsen.
Holdet vil forsøge at samle opmærksomhed for en god sag. Dette kan være Veteranhjem, SSOP etc. Fælles for den gode sag er, at det skal være noget som har relation til forsvaret, soldaten eller de pårørende. DMSF Bike Team pointerer, at der ikke køres med henblik på at samle penge ind, udelukkende få rettet opmærksomheden mod den pågældende gode sag.

Det nye cykelhold, er del af Dansk Militært Idrætsforbund (DMI), og det betyder en række fordele når det drejer sig om samarbejde med udenlandske militære cykelhold.

»Idéen opstod for knap et år siden. Jeg havde et indtryk af at der manglede et tilbud til alle soldater og ikke mindst alle som er ansat under forsvarsministeriets ressort. Der er tilbud til veteraner og skadede soldater, men der manglede tilbud hvor alle kunne mødes og motionere sammen. Man skal ikke underkende den effekt som motion har, det er godt for både krop og sjæl«, lyder det fra initiativtageren Dennis Albæk.

Er det så kun for nuværende ansatte i Forsvaret?
»Alle kan komme med på holdet. Alle som er eller har været ansat under forsvarsministeriets ressort. Det betyder at det både er civile, tjenestegørende soldater, tidligere tjenestegørende soldater, hjemmeværnets fastansatte samt frivillige og beredskabsstyrelsen.
Holdet er naturligvis også for veteraner med og uden mén. Jeg mener at dette initiativ giver en relation til forsvaret, for de personer som ikke længere er ansat, og det vil for nogen, være en god “terapi” at kunne opretholde en vis tilknytning til det fællesskab som er i forsvaret.«.

Hvor meget aktivitet kræves der af den enkelte?
»Der vil hvert år blive arrangeret et fællesløb/tur af 3-5 dages varighed. Dette løb/tur vil blive forsøgt gennemført i udlandet, og gerne i samarbejde med udenlandske militære cykelhold. Målet med denne tur vil være sociale og motionen. Da vil der blive kørt så alle kan være med og nyde samværet og motionen.« forklarer Dennis Albæk og slutter

– i øvrigt så er der indgået et samarbejde med en amerikansk organisation som hedder USMES. USMES er en organisation som den vi laver med DMSF Bike Team, og i det samarbejde er der allerede nu planlagt fælles løb i USA i 2016 og 2017.

Du kan læse meget mere om DMSF Bike Team på deres Facebook side

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. hey. fint initiativ og jeg er klar !
    nåede ikke lige at bestille cykelpakken i 1. omgang. (øv).
    nogle der ved, hvor meget man sparer ved brug af Logbuy-kortet ???
    Tonny