Forsvaret skal bevogte grænsen fra september

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meddeler, at Forsvaret fra september kan aflaste politiet ved grænsen.

Forsvaret skal aflaste politiet ved grænsen, og politiet kan se frem til, at det sker fra september.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i forbindelse med Venstres sommergruppemøde i Aalborg.

Ved at aflaste politiet kan der sættes flere betjente af til den verserende bandekonflikt, hvor flere uskyldige mennesker er blevet ramt af skud.

– Det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt, at det er eskaleret til et niveau, hvor det involverer almindelige mennesker.

– Sommerens skyderier viser, at bandepakken var helt nødvendig. Men også at mere skal gøres for at komme det uvæsen til livs.

– Det er vanskeligt at komme med gode løsninger, som virker på kort sigt, siger Løkke.

En af løsninger er at lade Forsvaret aflaste politiet.

– Regeringen har besluttet, at Forsvaret skal hjælpe politiet. Vi har bedt rigspolitichefen og forsvarschefen om at finde ud af, hvor det bedst kan gøres. Eksempelvis grænsekontrol og bevogtningsopgaver, siger Løkke.

Det ventes at være afdækket i indeværende måned.

– Dansk politi har brug for en frisk luft, en hjælpende hånd, siger Løkke.

 

/ritzau/

Skrevet af KrigerenDK

100 kommentarer

Skriv et svar
  • De bliver ikke ansat som tjenestemand, men på kontrakt. Dog vil Moderniseringstyrelsen fjerne deres ret til strejke, hvorfor politiforbundet har varslet lock out. Med mindre Moderniseringsstyrelsen ændre holdning kommer kadetterne ikke i arbejde.

  • De er, afsat til bevogtning jøde synagoge huset i købehavn 13 mand pr. Døgn, det samme sker i Berlin 35 politi folk 24/7/365 både synagoge og jødiske foreninger og andre større byer, så de 56 stk får dansker ikke glæde af

  • “De er, afsat til bevogtning jøde synagoge huset i købehavn 13 mand pr. Døgn, det samme sker i Berlin 35 politi folk 24/7/365 både synagoge og jødiske foreninger og andre større byer, så de 56 stk får dansker ikke glæde af”.
   Mon ikke alle de jøder du omtaler er danskere.
   De har desværre åbenbart aktuelt brug for beskyttelse mod radikale borgere

 1. “Dansk politi har brug for en frisk luft, en hjælpende hånd, siger Løkke.” – og det har Forsvaret ikke

  • Giv nu flere ressourcer til forsvar og politi eller reducere i opgaver, så mål og midler er i ballance.

  • Både ja og nej. Reducere skal der mere af men det løse ikke problem lige nu.
   Mandskab er probmelt

  • Man kan ikke reducere politiets opgaver. Opgaverne går til politiet, da de har hjemmel til at løse dem, så det meste af politiets arbejde SKAL løses af politiet.
   Flere folk, flere penge… Men det er der ikke nogen til at dele ud af.

 2. Åbenbart ikke René – danske soldater sidder på deres røve og drikker kaffe og brænder tobak..

 3. Hvem aflaster forsvaret?
  Nå ja, hjemmeværnet. – Men er de ikke også ved grænsen???

  Det sgu noget af en glidebane….

 4. Og hvilken opgave er det så at Forsvaret ikke skal løse, når nu der tildeles en ny?
  Prioriter, kære politikere…..!!

  • Holde ferie og afspasere, op jeres udbetalinger af dage m.m. kan i så investere i pensioner og forsikringer så forsvaret på sigt kan slippe for sådanne “urimelige” poster. ;-)

   P.S. nu ved vi hvor “løftet” i til forsvaret (som regeringen jo har lovet Trump) vil blive sat ind, det bliver til alle de forhøjede Løn udbetalinger.

 5. Nu da jeg selv er på uddannelsen, så ved jeg der står 54 kadetter klar 1 sep. Hvis ellers moderniseringsstyrelsen kunne se at komme i sving i stedet for at holde os alle for nar.

  • Hvis de bare tog sig sammen, så ville det være skønt at I kunne komme i arbejde med det samme

  • Jammen i vil jo ha strejke ret. Slemme slemme jer og i skal ikke give jer før i får det eller tjenestemands ansættelse

  • Jeg er sikker på at hvis I gav køb på kravet om “Strejkeret” ville I hurtigt kunne få en aftale med Moderniseringsstyrelsen …. Og komme i arbejde !

  • De er, afsat til bevogtning jøde synagoge huset i købehavn 13 mand pr. Døgn, det samme sker i Berlin 35 politi folk 24/7/365 både synagoge og jødiske foreninger og andre større byer, så de 56 stk får dansker ikke glæde af

  • “De er, afsat til bevogtning jøde synagoge huset i købehavn 13 mand pr. Døgn, det samme sker i Berlin 35 politi folk 24/7/365 både synagoge og jødiske foreninger og andre større byer, så de 56 stk får dansker ikke glæde af”.
   Mon ikke alle de jøder du omtaler er danskere.
   De har desværre åbenbart aktuelt brug for beskyttelse mod radikale borgere

  • Finn H. Sørensen Jeps, masser af arbejde.Og når de dør af stress siger moderniseringsstyrelsens hyrdebrev, at der maks på anvendes 200 kr. på bårebuketten. Tjek selv efter.

 6. Bliver det så kun Hjemmeværnet eller er det også Forsvaret fastansat Og hvad skal politikadetterne så bruges til

 7. Tænker at det kunne være et godt job til alle vores tidligere udsendte, de ved da om nogen hvem vi ikke ønsker ind og har udstyret og kompetencer til at afvise uønskede. Og evt. meget gerne også som bonus afvise folketingspolitikere.

 8. Synes hellere forsvaret skulle afløse politiet på punkter hvor deres træning kan bruges, nu hvor de intet laver i forvejen fx. Når ungdomshuset holder demonstration

  • Man kan ikke sætte Forsvaret ind på den måde imod sin egen lokalbefolkning. Det ville kræve decideret undtagelsestilstand á la Frankrig.

  • I know☺️ Men forsvarets kompetencer passer bare bedre ind der, end ved grænsen og kigge på pas☺️

  • Syntes da netop at bevogtning af landets grænser er en opgave bedre egnet Forsvaret end politiet.

   Det er måske ikke verdens fedeste tjans, men politiet har da så mange andre opgaver og komptencer inde for landets grænser, som hverken Forsvaret kan eller må udføre.

   …hvoraf det giver bedre mening at lade Forsvaret bevogte grænser.

  • Når det så er sagt syntes jeg det ville give bedre mening, at ansætte Hjemmeværns folk på midlertidig kontrakter. F.eks ala 2-3, som når de har været udsendt til bevogtningsopgaver.

   Dele af HJV har jo netop bevogtning som hovedopgave.

  • Du har ret☺️ Og er ikke i tvivl om politiet vil klare opgaven bedre, hvis de fik frigivet nogle mænd fra grænsen☺️ Når det er sagt, så ville jeg ønske politiet havde flere mulighed for mere efteruddannelse Men hjemmeværnet kan vi godt blive enige om, er dem som vil være bedst at have ved grænserne☺️

  • Btw. Tak for en saglig snak, og god tone! Det er ikke noget man oplever ofte på Facebook

  • Er ikke i tvivl om hjemmeværnet står dernede, og gør sit land en stor tjeneste☺️ Men hvorfor ikke forlænge deres kontrakt?

 9. Problemerne med gadebanderne, er ikke kommet over en nat, men over flere år, hvor udulige politikkere bare har ladet stå til.
  Samtidig med at man ikke har tilført midler til politiet, så de har kunne håntere problemerne i tider.
  Det er en faliterklæring for de ansvarlige, at hele totalforsvaret af landet, skal sættes i sving, pga en gadebande på Nørrebro

 10. Ja syntes jo nok der er mange måder at gøre det på !!! . Resurser til politi ? Forsvaret ind ved grænsen , så man frigiver nogle fra politiet til alle de steder der mangler . Hjemmeværnet ved grænsen .. Osv … Måske man skulle sætte lidt ind omkring retsvæsenet i dette land . Man skyder vildt rundt omkring sig ,, bliver anholdt , ja og sluppet fri 4 timer efter . Lige før man giver dem pistolen igen og siger ” værsgo det var din ” . De forstår kun et ting . Betaling ved kasse et . Væk fra gaden i flere år . Så kan de lære det .

  • Det er jo så den løsning du ser i visse lande, hvor man snakker “diktatur”, så for alles retssikkerheds skyld, bliver vi sandsynligvis ved den nuværende model.

 11. Ja lad os tage fra et udsultet statslig organ til at hjælpe et andet udsultet statslig organ, kun en politiker kan se fornuften i det. De er sku 10% dummer end en pose popcorn der inden. Istedet for at løse det real problem med at vi har 4000 til 6000 betjente for lidt i Danmark

 12. Ha ha forsvaret er i forvejen presset personelmæssigt. Politikkerne tror åbenbart forsvaret er en bundløs oase af rigdom uagtet de seneste mange års besparelser det er fandme nemt at være politikker

 13. Brug dog politikadeterne som regeringen selv har bestemt skulle indføres og er klar den 1. september.
  Hvad sker der dog for den regering

 14. Forsvaret er til krigstid. Og så gælder der en helt anden lovgivning.

  Er vi op vej til at regeringen planlægger er militær kup ??

  Politiet har været nedprioriteret i årevis og kan nu ikke klare sine opgaver, selvom rigspolitichefen siger, at politiet har nok ressourcer. Men så er der vel ingen grund til at hente millitær/hjemmeværn.

  Og militæret er der også blevet sparer på gennem flere regeringer. 4 mdr. værnepligt !!

  Det eneste rigtige er at give flere ressourcer til politiet. Uddanne flere betjente og give dem nogle ordentlige arbejdsforhold.

  • Skattelettelser! Vi vil have flere skattelettelser! Og air drops af penge til korrupte slyngelstater. Plus alle de mange projekter der ikke følges op på men pumpes penge i. Mere af det! ;)

  • Henrik Christensen hvorfor ikke bare indføre anarki. Så kan de stærkeste få det som de vil.
   Og de svage kan bare få sig et arbejde.

  • Militærpolitiet kan godt løse opgaven – den skal ikke være permanent, men til at skabe en mulighed fir at uddanne flere betjente.

  • Frank T. Nysom det giver ikke mulighed. Flere penge på finanslov giver mulighed.
   Det andet er at pisse i bukserne på en kold, kold vinterdag.

 15. Var det ikke bedre at bruge HJV noget mere i stedet for Forsvaret?

  F.eks give dem midlertidige kontrakter på 3 måneder, som når de har været i Afghanistan, Kosovo osv.

  Grene af HJV har jo bevogtning som hovedopgave.

  • De der står der (I hvertfal dem jeg kender) får ikke forlænget deres kontrakter, da det forslag der er på bordet nu, “kun” dækker over fastansat personel fra forsvaret.

 16. Desværre alt for mange irrelevante kommentarer, synes jeg. Derfor et spørgsmål til Krigeren.dk: “hvad skete der med de soldater, som blev ekstra uddannet, da grænsekontrollen begyndte”? :-)

 17. Luk hjemmeværnet og del deres budget mellem politi og forsvaret så der rigeligt med pengene igen

 18. Det skal nok blive spændende. Det kan endda være at politikere i toppen af EU kransekagen begynder at se anderledes på de problemer mange medlemslande kæmper med. Men jeg tvivler.

 19. Fordi, det koster jo ikke noget at sætte forsvaret til det…….?
  Og forsvaret har åbenbart masser af folk….?

 20. Igennem årtier er der skåret ned på dansk forsvar så resultatet bliver at der næsten kun er generaler samt administration tilbage

 21. En statisk bevogtnimgopgqve kan udføres af private vagtfirmaer og det er på tide politikerne kommer ind i kampen og tænker bare en smule ud af boksen.
  At give opgaven giver absolut ingen mening, eftersom de, ligesom Politiet, mangler ressourcer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0