Forsvaret skal bevogte grænsen fra september

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meddeler, at Forsvaret fra september kan aflaste politiet ved grænsen.

Forsvaret skal aflaste politiet ved grænsen, og politiet kan se frem til, at det sker fra september.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i forbindelse med Venstres sommergruppemøde i Aalborg.

Ved at aflaste politiet kan der sættes flere betjente af til den verserende bandekonflikt, hvor flere uskyldige mennesker er blevet ramt af skud.

– Det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt, at det er eskaleret til et niveau, hvor det involverer almindelige mennesker.

– Sommerens skyderier viser, at bandepakken var helt nødvendig. Men også at mere skal gøres for at komme det uvæsen til livs.

– Det er vanskeligt at komme med gode løsninger, som virker på kort sigt, siger Løkke.

En af løsninger er at lade Forsvaret aflaste politiet.

– Regeringen har besluttet, at Forsvaret skal hjælpe politiet. Vi har bedt rigspolitichefen og forsvarschefen om at finde ud af, hvor det bedst kan gøres. Eksempelvis grænsekontrol og bevogtningsopgaver, siger Løkke.

Det ventes at være afdækket i indeværende måned.

– Dansk politi har brug for en frisk luft, en hjælpende hånd, siger Løkke.

 

/ritzau/

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Forsvaret er til krigstid. Og så gælder der en helt anden lovgivning.

  Er vi op vej til at regeringen planlægger er militær kup ??

  Politiet har været nedprioriteret i årevis og kan nu ikke klare sine opgaver, selvom rigspolitichefen siger, at politiet har nok ressourcer. Men så er der vel ingen grund til at hente millitær/hjemmeværn.

  Og militæret er der også blevet sparer på gennem flere regeringer. 4 mdr. værnepligt !!

  Det eneste rigtige er at give flere ressourcer til politiet. Uddanne flere betjente og give dem nogle ordentlige arbejdsforhold.

 2. Ja lad os tage fra et udsultet statslig organ til at hjælpe et andet udsultet statslig organ, kun en politiker kan se fornuften i det. De er sku 10% dummer end en pose popcorn der inden. Istedet for at løse det real problem med at vi har 4000 til 6000 betjente for lidt i Danmark

 3. Ja syntes jo nok der er mange måder at gøre det på !!! . Resurser til politi ? Forsvaret ind ved grænsen , så man frigiver nogle fra politiet til alle de steder der mangler . Hjemmeværnet ved grænsen .. Osv … Måske man skulle sætte lidt ind omkring retsvæsenet i dette land . Man skyder vildt rundt omkring sig ,, bliver anholdt , ja og sluppet fri 4 timer efter . Lige før man giver dem pistolen igen og siger ” værsgo det var din ” . De forstår kun et ting . Betaling ved kasse et . Væk fra gaden i flere år . Så kan de lære det .

 4. Problemerne med gadebanderne, er ikke kommet over en nat, men over flere år, hvor udulige politikkere bare har ladet stå til.
  Samtidig med at man ikke har tilført midler til politiet, så de har kunne håntere problemerne i tider.
  Det er en faliterklæring for de ansvarlige, at hele totalforsvaret af landet, skal sættes i sving, pga en gadebande på Nørrebro

  • Holde ferie og afspasere, op jeres udbetalinger af dage m.m. kan i så investere i pensioner og forsikringer så forsvaret på sigt kan slippe for sådanne “urimelige” poster. ;-)

   P.S. nu ved vi hvor “løftet” i til forsvaret (som regeringen jo har lovet Trump) vil blive sat ind, det bliver til alle de forhøjede Løn udbetalinger.