F-35 betjenes med stemmegenkendelse og touchskærme

Foto: John Nimmo

Lockheed Martins F-35 Joint Strike Fighter test pilot Billy Flynn, fortæller begejstret i videoklippet herunder, hvor let dette 5. generations kampfly er at betjene. I dette hi-tech cockpit er der mindre end 20 manuelle knapper, alt andet kører to iPad ligende touch screens drevet af hele 8.6 millioner linjers software kode på, forklarer Flynn . Desuden kan en del ting kan styres med stemmegenkendelse. Præcis som man kan med en iPhone og Siri. Billy Flynn forklarer, at det faktisk ér den samme computer/ processor der driver Siri teknologien som bliver brugt i F-35.
“The pilot’s tasks is not flying the jet any more. His task is to go up and be lethal, be effective, in combat,” fortæller testpiloten

LÆS OGSÅ :  Efter 24 års forberedelse får Flyvevåbnet første F-35-kampfly

LÆS OGSÅ : Danmarkshistoriens største våbenkøb genstartes igen

– All there is in my work space is two iPads, Siri voice recognition and a helmet like Tony Stark in the Iron Man movies.

Det amerikanske forsvar har givet et flyveforbud til samtlige F-35 Joint Strike Fighter kampfly. Forbuddet kommer efter at motoren på et F-35 den 23. juni brød i brand på Eglin Airforce Base i Florida.

LÆS OGSÅ :  Billedeserie: Roll-out ceremoni af første danske F-35

Når flyet ikke har flyveforbud, er der mere end 40stk F-35 flyvende i alle tre varianter, og det 100. fly er lige nu på samlebåndet. Det forventes, at der skal bygges 3.000 eksemplarer eller mere.

Lockheed Martins Joint Strike Fighter er et af de fly, der er i spil i Danmarks kommende, store kampflyindkøb.

LÆS OGSÅ: Indkøbsprocessen for nyt kampfly er nu officielt iværksat

 

F-35 test pilot interview – betjenes med Siri og iPad teknologi

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  1. Fordi man har en touchskærm gør det sku ikke til en iPad og det samme med stemmegenkendelsen. Han taler tydeligvis tingene ned på et ikke-teknisk niveau men det ændrer ikke på at det hverken er en iPad eller Siri der er monteret i flyet. Siri har Apple jo også købt fra en tredjepart, de har nok gjort det samme men gør det ikke til et Apple produkt :-D