Din stemme: Hvilket artillerisystem og PMV’er

Hjul eller bæltekøretøjer? Det er et af de store spørgsmål, når det kommer til valget af Hærens nye panserede køretøjer, som skal erstatte den gamle M113. Men også når der kommer til Hærens nye artillerisystem skal man vælge i mellem hjul eller bælter.

Ud over de budgetmæssige begrænsninger, er det missioner og miljø som er nogle af de primære faktorer der spiller ind når valget skal træffes.

LÆS OGSÅ :  Forsinket og fordyret: Nye udfordringer for danske ildstøttesystemer

Hvilke køretøjer/ systemer er man bedst stillet med til fremtidens opgaver(som ingen endnu kender til)?

I vores lille meningsmåling herunder, er det dig der sidder i stolen, og skal være den ansvarlige ifht ovenstående valg.
Hvad vil efter din mening være de klogeste valg?

[alert type=red ]Afstemningen er nu slut. Se resultaterne herunder[/alert] [divider]PMV undersøgelse[/divider] undersøgelse-pmv
[divider]Artilleri undersøgelse[/divider] undersøgelse-artilleri

[divider]DE 5 PMV KANDIDATER[/divider] I det danske PMV projekt er der 5 kandidater med konkurrencen

LÆS OGSÅ :  Forsinket og fordyret: Nye udfordringer for danske ildstøttesystemer

APC G5 (bælter) fra Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft
ASCOD (bælter) fra General Dynamics European Land Systems
CV90 Armadillo (bælter) fra BAE systems
Piranha 5 (hjul) fra General Dynamics European Land Systems
VBCI (hjul) fra Nexter Systems

[divider]DE 3 ARTILLERI KANDIDATER[/divider] De 3 artillerisystemer, der er med i finalekapløbet er

CAESAR fra Nexter Systems (Frankrig)
K9 Thunder fra Samsung Techwin (Sydkorea)
Soltam Atmos fra Elbit Systems (Israel)

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Når fremtiden og potentielle konfliktområder er så uforudsigelig burde man nok vælge fremtidens PMW som en kombination mellem bælter og hjul f.eks. 200 stk. af hver model – og her CV90 IKK sammen med Piranha 5. Piranha 5 primært til transport af soldater mens IKK som kampkøretøj på linje med Leopard kampvognen. Som artilleri det svenske fuldautomatiske og selvkørende Archer, hvor 2-3 mand kan klare det hele pr kanon = lavere driftsomkostninger pr enhed frem for de anførte med op til 4-6 mand pr. enhed. I alt en moderne, slagkraftig og fleksibel værktøjskassen til fremtidens konflikter!

  2. Bælter !!! Og hvorfor er det så lige Pzh2000 ikke er kandidat ? Endnu engang virker det til at kampskolen brillerer ved deres manglende indsigt i millitær isenkram ! Skal ikke være CV90 ! Pzh skyder 10km længere med standard ammo ! Og det skal bestemt ikke være trukket arty…fjenden kan nå og kaste flere lag på en, inden man har pakket igen og er klar til og rykke !

  3. Det eneste fornuftige ville være både og – altså både CV90 og Piranha – så vi ikke får mindre fleksibilitet og balance end i dag.

    Når det kommer til artilleri – så bør vi købe brugte PZH2000 nok til en AA og nye M777 til en AA – alt andet er for skrabet.