Den danske kampbataljon i Letland forlænges med et hold 2

Danske soldater i Letland. Foto: Morten Fredslund / Forsvaret (2022)

Styrkebidraget udsendes efter planen til november og seks måneder frem, som afløsning for den nuværende bataljon, der har været i Letland siden starten af maj i år.

Den nye bataljon vil som det nuværende bidrag blive underlagt den lettiske brigade, og indgå som en integreret del af de lettiske forsvarsplaner i rammen af NATO. Soldaterne vil under deres udsendelse gennemføre intensiv træning og uddannelse sammen med vores allierede.

LÆS OGSÅ :  Regeringen vil fremrykke forsvarsinvesteringer

Det samlede styrkebidrag forventes at være på i alt ca. 800 soldater og består af en kampbataljon samt støtteenheder og stabsfunktioner.

Styrkebidraget i Letland er på størrelse med det, Danmark i en periode havde udsendt i Afghanistan.

Kampbataljonen består af to infanterikompagnier, et stabskompagni med specialfunktioner (spejdere, ingeniørtropper, dronesektion, bjærgning, forsynings- og transportpersonel, sanitetstropper mm.) og et ildstøttebatteri med tunge morterer.

LÆS OGSÅ :  Fotoserie: Nordic Response 2024

Støtteenhederne består af et logistikkommando og et nationalt støtteelement, der varetager logistiktjenesten, og et kommunikationsdetachement, der sørger for netværk og radioer. Derudover indgår militærpoliti og stabsofficerer i bidraget.

Kernen af styrkebidraget opstilles af første bataljon fra Den Kongelige Livgarde. Der indgår også enheder og personel fra en stor del af Hærens øvrige regimenter.

 

 

 

 

Kilde: Forsvarsministeriet, Pressemeddelelse

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *