Dansk Nato-konference aflyst efter Trump-kritiker nægtes adgang

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, afviste taler til Nato-konference, der nu er aflyst.

Donald Trump. Foto: Nato.int

Tænketanken Atlantsammenslutningen aflyser en konference på Frederiksberg, som skulle fejre Natos 70-års-jubilæum, meddeler tænketanken i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at den amerikanske ambassade, der var medarrangør, nægtede deltagelse fra den amerikanske Nato-ekspert Stanley Sloan, der skulle holde en tale ved arrangementet. Han har flere gange ytret sig kritisk over for USA’s præsident, Donald Trump.

Det er den amerikanske ambassadør, Carla Sands, der har taget beslutningen, fortæller generalsekretær i Atlantsammenslutningen Lars Bangert Struwe i pressemeddelelsen.

– Vi har hele tiden vidst, at Stanley Sloan har en kritisk tilgang til præsident Donald Trump. Det er ingen hemmelighed. Vi har dog aldrig været i tvivl om, at Stanley Sloan ved vores konference ville levere et upolitisk og objektivt indlæg.

– Dette havde Stanley Sloan lovet os. Derfor holdt vi fast i Stanley Sloan som oplægsholder, indtil den amerikanske ambassadør krævede, at Stanley Sloans deltagelse blev aflyst, siger Lars Bangert Struwe.

LÆS OGSÅ :  Se video: Russisk kampfly fulgte amerikansk bombefly over Bornholm

I talen, som Stanley Sloan har offentliggjort på sin hjemmeside, forholder han sig til USA’s præsident, Donald Trump. Talen har overskriften: “Krise i de transatlantiske relationer: Hvilken fremtid vil vi vælge?”.

– Den nuværende krise begyndte ikke med Donald Trump, selv om han bestemt har intensiveret den, skriver Stanley Sloan blandt andet i talen.

I første omgang skrev Stanley Sloan lørdag på Twitter, at den amerikanske ambassade havde besluttet, at han ikke måtte deltage, og at han derfor havde aflyst sin flybillet.

– Forbavset og bekymret for vores land, skrev han på sin Twitter-profil efter aflysningen.

Konferencen var dog stadig planlagt til tirsdag, men søndag formiddag tog Atlantsammenslutningen den nye beslutning.

LÆS OGSÅ :  Bramsen: Russisk krænkelse af dansk luftrum er uacceptabel

– Efter nøje overvejelser har vi besluttet ikke at gennemføre konferencen. Forløbet er blevet for problematisk, og vi kan ikke stille op i denne situation – endsige bede vores oplægsholdere om det, siger Lars Bangert Struwe.

Den amerikanske ambassade udtrykker i en skriftlig kommentar ærgrelse over aflysningen. Ambassaden understreger i samme ombæring, at den støtter ytringsfriheden. Stanley Sloans kritik af Donald Trump nævnes ikke.

– Stanley Sloans foreslåede inkluderen i sidste øjeblik fulgte ikke den samme proces af fælles beslutningstagen og enighed, som vi fulgte, da vi valgte andre talere, skriver den amerikanske ambassade.

Atlantsammenslutningen er en uafhængig sikkerhedspolitisk tænketank, der blev oprettet i 1950 som følge af Danmarks medlemskab i Nato.

/ritzau/

Skrevet af KrigerenDK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0