Danmarks nye forsvarsminister hedder Carl Holst

Danmarks nye forsvarsminister hedder Carl Holst. Han er nyvalgt folketingsmedlem og privat ven med kommende statsminister Lars Løkke Rasmussen, og nu skal han så være forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde.
Vi har ikke umiddelbart kunne finde information, om Carl Holst eventuelle militære baggrund. Eller hans interesse for de forsvars- og sikkerhedspolitiske områder.

DR har stillet vores nye forsvarsminister en række spørgsmål.

Hvordan kommer man til at mærke, at Danmark får en ny forsvarsminister?
» Jeg tror, man vil opleve, at jeg kommer med et den folkevalgte ledelseserfaring, jeg har, og det er ret vigtigt i forhold til det forsvarsforlig, som skal til at gennemføres, siger Carl Holst «

» Altså, politisk ledelse. Og det er jo sådan med forsvaret, at generaler er vigtige, men det er den folkevalgte dimension også«, siger han.

Skal der flere penge til dit omrråde

» Det er i hvert fald et meget spændende område, jeg bliver minister for. Vi vil jo gerne leve i tryghed, og derfor er det terroristerne, der skal være utrygge.«

LÆS OGSÅ :  Professor: Forsvarsminister brød loven under Ærø-besøg

» Man skal kunne tage på ferie, uanset om det er i Tunesien eller andre steder, og det kræver, at vi har et samarbejde på tværs af landegrænser, ikke mindst koncentreret omkring norden og de baltiske lande, siger Carl Holst.

Overrasket over ministerområdet

Carl Holst siger på TV 2 News, at han er glad for at være med på Lars Løkkes nye ministerhold:
– Jeg blev ringet op lørdag og må indrømme, at jeg i første omgang var overrasket over at blive tilbudt forsvarsministeriet. Nu har jeg har jeg det ligesom landmanden, der blev skuffet over, at høsten blev bedre end han havde regnet med. Det bliver spændende at få lov at arbejde med noget andet end sygehuse og sundhed, sagde Carl Holst, inden han gik ind til morgenkaffe med øvrige ministre.

LÆS OGSÅ :  Professor: Forsvarsminister brød loven under Ærø-besøg

Carl Holst gik til valg på disse tre mærkesager:

 • Væk med regelrytteri
 • Stop for skatter og afgifter
 • Danmark i balance:

CV

 • Født 1970 og opvokset på Rødding Højskole som søn af højskolelærer, fhv. borgmester og MF Peter Holst.
 • Bor i Rødding med hustruen Lone – der ligesom ægtefællen er uddannet skolelærer. Sammen har de børnene Mads, 17 år, Magnus, 15 år, og Maja, 11 år.
 • Formand for VU 1993 – 1995.
 • Uddannet lærer fra Haderslev Statsseminarium 1996.
 • Lærer ved Povlsbjerg Skole i Vojens 1996 – 2000.
 • Medlem af Sønderjyllands Amtsråd 1994 – 2006.
 • Amtsborgmester i Sønderjyllands Amt 2000 – 2006.
 • Formand for Team Danmark 2004 – 2012
 • Regionsrådsformand i Region Syddanmark 2006 –
 • Medlem af Venstres hovedbestyrelse 1992 –
 • Medlem af Venstres forretningsudvalg 2010 –
 • Næstformand i Danske Regioner 2010 –

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. frygter det værste år man sætter e skolelære på poste over vores forsvar, så forholder mig skepsis overfor ham, men håber da på han kun kan overraske og gøre det godt..

  Jeg vil mene der skulle være nogen adganggivne krav til at sidde i de forskellige ministerposter, f.eks forsvarsministeren havde haft en fortid i forsvaret, skatteminister, måske har været økonom osv osv istedet for en hvilken som helst random person kunne gå hen og blive minister for et område han ingen viden har omkring.

 2. Måske Gade ikke var interesseret!! Har i tænkt på det??… Og adgangsgivende krav til diverse ministerposter??… Hvor tåbeligt lød det lige??… Så skulle HTS jo ha’ været skatteminister, hun vidste jo lige hvordan man slap for skat. Nej som den tidligere chef for JGK Poul Dahl udtalte det, lad dem der fører krig gør dette og lad dem der fører politik gør dette. Og det er ikke den første ikke militær minister der sidder der, men tror ikke hverken DF, Kons eller LA vil spare på militæret. Men jeg er selvfølgelig ikke ekspert som andre herinde

 3. Den kan gå begge veje som jeg ser det…

  At han ikke ved så meget om forsvaret kan gøre, at han bliver nødt til at sætte sig ind i tingene, hvilket måske gør, at han får et mere nuanceret syn for systemet…

  At han er uddannet lærer, kan måske også være en fordel, da han muligvis kigger på menneskelige værdier – Noget der pt overhovedet ikke bliver skellet til i forhold til de ansatte…

  Men han kan også være rigtig skidt… Men lad os give manden en chance, jeg har haft en LMG-skytte i min gruppe, da kun vejede 60 kg (ikke det mest oplagte valg i forhold til kropsbygning, men han var sej som en i helvede og fik virkeligt saven til at spille)…

  Lad og give manden en chance for at vise, hvad han duer til, før vi (måske fejlagtigt) dømmer ham ude…

 4. Så må vi jo se om han også truer os soldater med tæsk hvis vi ikke gør som han siger…
  Det gjorde han nemlig da vi havde ham som Idrætslærer i folkeskolen..!

  Men virkelig flot at vælge endnu en person til at være forsvarsminister, når han absolut ingen erfaring har med forsvaret

 5. Slap nu af… Gitte Lillelund Bech havde heller ingen erfaring – ikke engang aftjent værneret – og alligevel var hun en af de bedste forsvarsministre vi har haft.

  Søren Gade var også min favorit og yndling, men han ville jo aldrig få arbejdsro i stillingen på grund af den måde som hans sidste tur i rollen endte på. Oppositionen ville blive ved med at øffe over det, og Lars Løkke Rasmussen har rigeligt med diplomatiske udfordringer i forvejen med sin mindretalsregering. Han har ikke brug for den slags ekstra distraktioner.

 6. RO PÅ… gi da manden en chance, taget i betragtning, at han har siddet som regionrådsformand i så mange år, og blevet genvalgt sikkert hver gang tyder på, at han har visse kvaliteter… han er samtidig blevet genvalgt til folketinget med mange personlige stemmer, så det med, at han skulle være upopulær her i Sydjylland giver ikke så meget mening… Personligt vil jeg hellere have en man med en masse politisk tæft til at varetaget forsvaretsinteresser… Tror godt forsvaret kan leve med, at han ikke har prøvet at ligge i BSO :-)

 7. Forstår på ingen måde hvordan den lille abe med den lyse stemme kan være minister overhovedet..!
  Og slet ikke forsvarsminister!
  Søren gade er da komplet oplagt!