Dagbog : Professionalisme, ærlighed, loyalitet og godt humør

Men alt skal jo starte et sted og grundstenen til 3 KMP blev lagt i et HBU/HRU kaos mandag d. 3. maj 2010. De værnepligtige fra JDR, der har valgt at forsætte i HRU (hærens reaktionsstyrke uddannelse), flyttede fra de vante gemakker til nye, og dannede sammen med nye mænd fra GHR (Gardehusarregimentet i Slagelse) tre nye delinger. Dette medførte uundgåeligt en masse omflytning, et væld af nye hoveder og en del forvirring!

Da alle var blevet installeret på de nye stuer og på bedste militærvis havde fået lagt pænt op i skabene, stod resten af dagens program på cheftime og DF-time. Vi blev alle budt velkommen til 3. KMP, blev opdateret på situationen i Afghanistan samt fremtidsudsigterne for ISAF 11, og blev sunget ørene fulde af ord som “sammenhold”, “kammeratskab”, “situationsbestemt kækhed” og KMPs slagord: “Til sidste patron”.

En ting, der er kendetegnende for det danske forsvar, og i særdeleshed for HRU er, at tid er kostbar. Så allerede tirsdag tog KMP fat på enkeltmands funktionsuddannelse, der skal forløbe indtil sommerferien. Nogle blev undervist i LMG (let maskingevær), andre i PVV (panserværnsvåben) og atter andre i GPS. Formålet er klart og håndgribeligt: Enkeltmand skal specialisere sig og blive mester inden for eget område.

Funktionsuddannelsen fortsatte støt onsdag, krydret med fysiske test som Coopers løbetest og militærets muskelstyrketest. Formålet med sidstnævnte tests er at se på enkeltmands nuværende status, således at der kan sættes kræfter ind, hvor det er nødvendigt. Og ja, der skal trænes! Efter et par dage med flere laaange foredrag om vind og vejr og indlæring af flere af militærets karakteristiske huskeord som “UNDTÅBS”, “LARS” og “SCRIM”, kom torsdagen som sendt fra himlen. Vi havde alle været spændte på, hvad denne dag mon indebar, idet vores ellers trofaste øvelsesliste blot meldte om et program “jf. særligt direktiv”. Ordren ved aftrædelse onsdag aften lød på, at vi alle skulle pakke en tør uniform samt et par tørre støvler – og ja, så får man sig jo sine anelser. Således var spændingen stor og forventningerne høje, da hele KMP, inklusiv de mænd fra DAR (det danske artilleriregiment fra Varde), der skal afsted sammen med os, sad klar til kort briefing fra KMPs NK torsdag morgen. Og vi blev ikke skuffede. Dagen stod på en lang række samarbejdsøvelser, på inddrikning á la Walker Bulldog samt afsluttende grillaften. Målet var ikke til at tage fejl af: KMP og de enkelte delinger skulle rystes sammen, folk skulle lære hinanden at kende, se hinanden lidt an og få en forståelse for de nye kammeraters styrker og svagheder. Roden til et fantastisk samarbejde og kammeratskab skulle formes.

Således blev der torsdag kastet og grebet æg, enkeltmands sansespektrum blev mindsket og afhængigheden af resten af delingens sanser øget, der blev bygget A-bom og opsamlet granater og de enkelte delingers befalingsmænds talkundskaber blev testet. Som en af de mere spektakulære opgaver kan nævnes blind sejlads over sø, hvor seks mand fra hver deling blev blændet og fik til opgave at sejle fra bredden af en sø ud til en ø, guided af resten af delingen, der stod inde på bredden og råbte anvisninger. Flere af delingerne måtte sande, at det kan være svært at holde kursen og tog således et par ekstra sving for regimentet. Efter denne opgave stiftede KMP bekendtskab med historien om “Maren og legionæren”, der indebar, at hver deling møjsommeligt måtte slæbe to træstammer (Maren 1 og Maren 2) med rundt på et lille o-løb. Der blev gået rask til og der kom sved på panden, men “ja-hatten” forblev på – også da der skulle skydes “genvej” og en enkelt deling kom ud af kurs. Dagens sidste udfordring bestod i tømning af gummibåd. Alle mand fik bud på at tømme lommerne for alt, der ikke måtte blive vådt, hvorefter delingerne seks mand af gangen skulle sejle ud på midten af en lille sø, vende gummibåden på hovedet og få den “tømt for vand”, få båden på ret kurs for derefter, som stolte, nyudklækkede “bådtømmere”, at sejle tilbage til delingens klapsalver på bredden. En våd fornøjelse!

Da delingerne atter var vendt hjem til kasernen og blevet tørre bag ørene, stod det på indrikning á la Walker Bulldog. Denne tradition indikerer, at man nu for alvor er en del af 3 KMP. Således skulle enkeltmand hen og svare “javel” til kaptajn Schmidts spørgsmål om, hvorvidt man vil være en del af 3 KMP og kæmpe til sidste patron, hen og bunde et forgyldt granathylster, der var fyldt med den velkendte Dragonøl, og tilbage til kaptajnen og melde “til sidste patron!”. Herefter gjaldt det grillmad, kartoffeltsalat og en enkelt Dragonøl til at skylle det ned med – og mon ikke enkelte vovede et par øl mere i aftnens og nattens løb.

Efter en forrygende torsdag og en veloverstået første uge kunne vi alle fredag eftermiddag gå på weekend i højt humør.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings