Dagbog : GV1 kursus

Efter en lang og koncentreret dag i PAV C blev dagens sidste time – gennemgang af gruppens materiel – mødt med et smil. Alle gruppens våben samt ekstra udstyr var linet op i våbenlærelokalet og opgaven lød, at der skulle “pilles, rodes og raves” ad libitum. Dertil fik vi alle en kort introduktion til LMG samt dysekanon – fedt endelig at få fingre i våben, der er en smule større en standard GV M/95! Tirsdag stod i stærk kontrast til mandagens megen teori. Kampuniformen blev påtrukket, basis påklipset og geværet fattet, og således var vi klar til en dag i felten, der bød på indøvning af gruppens kampeksercitser. Af sådanne kan blandt andet nævnes “ild og bevægelse”, hængsel, reaktion ved føling samt hastig stillingsindtagelse. Vi blev inddelt i grupper og bevægede os i løbet af dagen rundt på forskellige stationer, hvor de mange kampeksecitser blev trænet. Pointen var, at alle i gruppen på skift skulle være gruppefører og GV1 og således dygtiggøre sig i førervirke. Der blev arbejdet, og mange indså hurtigt, at det at lede en gruppe, at udstede de rigtige kommandoer og hele tiden at være på forkant med tingene er noget, der kræver indøvelse og en del rutinering. Men alle skal jo starte et sted og med otte måneder forude, skal det hele nok lykkes i sidste ende.

Onsdag lagde hele 3 KMP ud med at mindes konstabel Henrik Nøbbe, der d. 14. maj 2007 mistede livet i Irak. Dette blev gjort med en tale fra kaptajnen samt et minuts stilhed, hvorefter en krans blev lagt ved Henrik Nøbbes mindesten. En højtidelig og sørgelig begivenhed, der huskede os alle på alvoren i 3 KMP kommende opgave i Afghanistan.

GV1 kursets tredje dag bestod af teori efterfulgt af praksis om, hvorledes GV1 medvirker til at recce for BSO (beredskabsområde) og kampstillinger. Således var vi atter en tur i felten, hvor vi på egen hånd skulle forsøge at finde gode ildstillinger til gruppens forskellige funktioner, inklusiv gruppens PMV, udfærdige afstands-/ retningskort, udstede højre-/ venstrebegrænsninger og deslige. Et par af grupperne var så heldige, at de fik lov at opsidde i PMV fra ét BSO til et andet, og budskabet var klart og tydeligt: Hold på hue bølle og briller!

De tre dage på GV1 kurset var udbytterige og interessante. Og historierne fra de andre funktioners dage, der blev udvekslet efter aftrædelse i cafeteriet og på “kuffen”, antydede ligeledes tilfredshed.

Så alt i alt en fin miniuge og hip hip hurra for helligdage og forlængede weekender!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings