Dagbog : Hvor heldig kan man være?

3 KMP fra JDR er det eneste HRU-hold i Danmark, der får lov til at gennemføre konstabeluddannelsen. Vi havde alle med en sær blanding af spænding og nervøsitet set frem til offentliggørelsen af det nye forsvarsforlig; alt kunne jo ske, og der var uden tvivl lagt op til ændringer. Derfor var det også med et lettelses suk, at vi nu alle indså, at det, vi de sidste måneder har sat hovederne op efter – at gennemføre HRU med en efterfølgende udsendelse med ISAF 11 – også bliver en realitet. Man føler sig heldig, enddog temmelig priviligeret – tingene blev sat i perspektiv, og hvis man ikke allerede gjorde det før, værdsætter man i hvert fald nu, for alvor, at man er med!

Og hvad har ugen så ellers budt på? En masse! Mandag fattede vi vores nye geværer og drog på skydebanen. Da KMP er en blanding af folk fra GHR og JDR var der flere ideer om, hvordan en dag på skydebanen skulle forløbe. Derfor blev vi alle “nulstillet” og de, ifølge reglementet, rigtige regler samt de korrekte teknikker for de forskellige skydestillinger og for våbenbetjening blev gennemgået. Efterfølgende indskød vi vores nye geværer (M96) på 50 m – resultatet var tilfredsstillende når de fem skud lå samlet i nederste, venstre hjørne af skydeskiven. Dagens sidste skydninger skød vi på 200 m i liggende, knælende og stående skydestillinger. Især den stående skydestilling kræver et vidst talent: Geværet kører tydeligvis sit eget løb og sejler derudaf som det nu finder bedst. Således oplevede flere, at skydeskiven “glemte” at registrere enkelte skud.

Tirsdag lagde vi ud med et motiverende idrætsforedrag. Essensen af foredraget kan findes i dets titel: “Bliv din egen træner”. Pointen var at give os den nødvendige viden om træningsteknikker, om symptomer ved overtræning, om korrekte kostvaner og så videre, så vi i de næste mange måneder ved egen hjælp, er i stand til at komme op på det fysiske niveau, der kræves. Når det er sagt, er der som bekendt flere måder at nå målet på. Således gælder, at det der virker for den ene ikke nødvendigvis virker for den anden, og det blev også understreget, at enkeltmand selv måtte rode med, hvad der passer ham eller hende bedst. Foredraget gav blot muligheden for et stabilt grundlag at opbygge sin træning på.

Resten af tirsdagen var afgivet til pioneer-tjeneste. Vi blev introduceret til begreber som IED (improvised explosive device) og UXO (unexploded ordnance). Dertil lærte vi at afsøge områder for miner, at komme sikkert ud af et minefelt og at spotte typiske tegn i terrænet på, at en IED lurer. I praksis drog vi en tur i felten, hvor vi fik lov til at mave os frem på jorden og stikke efter miner, granater og andet farligt stads, samt ved brug af spraymaling markere en sikker sti ud af et minefelt.

Onsdag, torsdag og delvist fredag forløb med funktionsuddannelse i henholdsvis TMG, DYKN og GPS. Udover funktionsuddannelsen lagde JDR i disse dage også hus til DM i militær femkamp. Således gæstede det danske landshold, det svenske landshold samt øvrige femkæmpere kasernen og dystede sammen med værnepligtige fra henholdsvis JDR og GHR om at vinde titlen som Danmarks bedste femkæmper. Der blev i dyb koncentration skudt præcisionsskydning og hurtigskydning, den militære forhindringsbane blev gennemløbet i et friskt tempo, Holstebro badeland lagde hus til gennemførelsen af svømmeforhindringsbanen, granater blev kastet i ringe og blev tyret derudaf, og JDR øvelsesterræn bød på et afvekslende terrænløb. Alle deltagerne kæmpede bravt og dagene dannede grundlag for mange personlige rekorder. For de værnepligtige var det en spændende oplevelse bare at deltage, men også at se, hvad flere års træning og rutinering i de forskellige discipliner kan medføre.

Fredag bød, udover funktionsuddannelse, også på en frisk morgenløbetur i uniform og støvler, med indlagte styrketræningspas. Derefter var der gennemgang og udlevering af den kontrakt, der bevidner vores overgang fra menig “gokke” (værnepligtig) til konstabelev. Og således kunne vi med friske, røde kinder og en kontrakt i hånden gå til forlænget weekend.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings