Anmeldelse : Magnum Stealth Force 8.0 WP

Anmelder : Birk Knudsen

Magnum Stealth Force 8.0 WP føles let, hvilket bliver bekræftet med en vægt på 690 g. pr. støvle. Støvlen er fra starten af meget blød og fleksibel. Sålen består af en slags skum, som ikke umiddelbart føles så holdbar, med en underdel af normal gummi, som mønstret er i. Min første tanke er at det kan være netop denne kombination der gør støvlen så fleksibel.
Støvlens skaft er af normal højde, dog med den undtagelse at den på bagsiden, over hælen, er en del lavere en resten af skaftet.

Kvalitet/ komfort og test af støvlerne:

Tryk for stort billede
Tryk for stort billede
Tryk for stort billede

Indersiden er dejligt blød og gør støvlen meget rar at have på. Desværre skete der det uheldige at støvlens bagside på indersiden blev slidt op, efter en uges brug.

Årsagen var højest sandsynlig den måde snørebåndene bliver bundet i støvlen. Magnum har valgt en løsning jeg aldrig selv har set før, hvor snørehullerne på midten af støvlen, lige ude for ankelen er erstattet af to stykker snor. Snoren tror jeg er brugt for at skabe bevægelighed i skaftet ved anklen, som også kan ses på en udskæring i læderet.

Tryk for stort billede
Tryk for stort billede
Tryk for stort billede
Tryk for stort billede

Desværre gør dette at snørebåndet sidder meget fast og er svært at løsne, når man skal ha skoen af og på. Hvilket resulterede i at hver gang jeg skulle have støvlen på de første par dage jeg havde dem, måtte jeg tvinge foden ned i støvlen, hvilket stressede bagsiden af indersiden på støvlen. Desværre har Magnum lavet et syning netop der, hvor hælen glider langs bagsiden, som er gået op på begge mine støvler.
En lille ups’er fra Magnums side.

Nano ”ion mask”- overfladebehandlingen virkede fint de første par uger, hvor vand lige så fint trillede af støvlen som de selv reklamerer med. Efter en 2 ugers øvelse var overfladen dog så beskadiget at denne Nano behandling næppe stadigvæk virker/ er til stede.

Tryk for stort billede

Støvlen er ikke lavet til flere års hårdt brug i felten og egner sig nok mest til politi eller vagter, der bruger støvlerne i en normalt miljø i mange timer i træk. Komforten er der ikke noget at sætte en finger på. De er vandtætte, lækre at gå i og lugter ikke specielt meget pga. Agion-behandlingen. Støvlen skal gås lidt til, som med de fleste andre støvler og jeg fik da også nogle slid-mærker på oversiden af tæerne efter de første par dage jeg brugte dem..
De er gode at gå i, grundet den meget ergonomiske sål en meget rund hæl, der også gør støvlen god at løbe i. Om de er egnet til meget lange march-ture, ved jeg ikke endnu, da jeg ikke ha haft mulighed for teste dem på distancer højere end et par kilometer ad gangen.
Indersålen er umiddelbar af god kvalitet og har meget stødabsorbering, taget i betragtning at den følger med støvlen som standart.

Tryk for stort billede


Konklusion

Karakterene herunder er givet med øje for om støvlen kan bruges til dagligt brug som infanterist i hæren.

Som sagt egner Magnum Stealth Force 8.0 WPI sig nok bedst til folk, der ikke er i felten så tit og som vil have en billig støvle, med en god komfort.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *