400 afghanske soldater nærmer sig udnævnelse

400 afghanske soldater fra Afghan National Army (ANA) blev i går fejret ved Ghaz Ghazi Military Training Center. Herfra var de taget i ed, og begivenheden var første bevis på at de nu er halvvejs igennem uddannelsen til sergenter i den afghanske hær.

Til stedet var Basat Ozturk, den tyrkiske ambassadør i Afghanistan, amerikanske general David Petraeus som er chef for hele Afghanistan-missionen, ledende personer fra ISAF samt en række andre fornemme personer. Desuden var alle pårørende familier også inviteret med.

Det er en af de første større bunker af soldater der bliver udnævnt. Disse er undervist af de tyrkiske styrker og ambassadør Ozturk sagde under en tale at ”det er fantastiske at være her. Det er meget vigtig træning vi har udrettet, og disse mænd bidrager væsentligt til de afghanske styrker i landet. Enhver profesionel soldat ved at sergenter er arbejdshestene og rygraden i systemet”.

De 400 nye rekrutter er dog ikke helt færdige endnu – de har kun bestået basistræningen i uddannelsen. Men der er et så stort frafald i ANA, at man ikke tøver med at bruge store arrangementer for at holde på folk.

Indtil nu har de været igennem fire ugers grundlæggende militærtræning, og vil fortsætte endnu otte uger før de bliver endelig udnævnt. Fuldfører de alle 12 uger, så kan de fungere som sergenter ved ingeniørerne, arbejde med signaltjeneste, panser eller artilleri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *