24 årig amerikansk soldat modtager Medal of Honor

[google-translator]Korporal William Kyle Carpenter er netop blevet tildelt Medal of Honor for sine handlinger i Marjah, Helmand-provinsen, Afghanistan, efter at han kastede sig ind over en håndgranat, for at redde sin kammerat i 2010.

Carpenters deling kom under angreb fra Taleban-krigere – en af ​​dem var i stand til at komme så tæt på, at en granat kunne kastes op på det compound-tag, hvor Kyle og hans ven Nick befandt sig.
Han kastede sig ind over granaten, for at beskytte sin Marine kollega og ven.

Hans skader blev kaldt for katastrofale, og hans chance for overleve var meget lille. Under hans behandling på felthospitalet fik han “flatline” tre gange. Og tre gange fik lægerne hans hjerte til at slå igen. Han lå i koma i fem uger, og i dag – efter mere end to år på hospitalet har han gennemgået omfattende operationer. Hjernekirurgiske operationer for at fjerne fragtemter. Omkring 40 operationer rundt omkring på hele kroppen. Han har bla. fået ny kæbe, nye tænder og et nyt øje.

I går under en ceremoni i Det Hvide Hus, fik han overrakt den højeste amerikanske militære udmærkelse for tapperhed under kamp; ‘Medal of Honor’ af præsident Barack Obama.

Kyle som i dag er 24 år, lever et nogenlunde normalt liv. Han er i gang med en universitets uddannelse, og ved siden af det er han begyndt at tage rundt og holde foredrag.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Forskellen er bare det med “Gud, Konge/præsident, fædreland.. Det er gået i glemmebogen her… Vi aflægger heller ikke ed, som soldat.. Kort sagt.. JEG synes IKKE, at Danmark/regering/befolkning, respekterer/værdsætter, vores indsats.. USA, har en meget mere National stolthed.. For mig betyder ovennævnte alt, da Fædreland, i mine øjne også er “indbyggere og familie” … Ville godt ønske at der var den samme opbakning som derovre.. Læger skal sgi da, aflægge løfte/ed.. Fatter ikke vores mentalitet.. Men nok bare mig.. (og det bliver det sgu VED med at være. Forsøger også at lære min søn på 7, hvad det vil sige.. ) Man skal ikke gå længere tilbage end vores modstandsbevægelse under 2 verdenskrig, så vil de forstå. Nå bare et lille host herfra.. Ved ihvertilfælde, at selvom der ikke findes en officiel ed, så har jeg for 30 år siden, givet mig selv den. Og den har jeg holdt lige siden..

  • Jeg syntes at netop en holdning som din, er den der fostre krig og ødelæggelse. Personligt har jeg ikke noget behov for at aflægge ed til et kongehus jeg ikke respektere, en statsminister & regering som konstant handler mod folkets interesser.

   Desuden, hvad er det du vil have “os” til at respektere?
   At de seneste to store krige i Irak og Afghanistan er søsat på en kæmpe løgn, hvor tusinder af unge mennesker er gået tabt pga. USA’s politiske interesser?

  • Kun et svar.. ens overbevisning og loyalitet.. som ikke andet.. (og nej, skal selvfølgelig ikke aflægge ed, til noget man ikke tror på.. Så er det helt klart mere ærligt at sige fra… Men mange gør det de tror på. Jeg tror personligt IKKE, det du siger nødvendigvis er virkeligheden.. Men igen.. Det er tro og idealisme, der afgør tingene.. Og JA,, jeg tror at NOGLE gange er militær magt nødvendig..

  • Nicolai, du er åbenbart af den generation der forventer at få, og tage, uden at give noget tilbage. Et freds symbol reder ikke verden, det gør vi soldater der tager ud og kæmper for retfærdighed og undertrykkelse, i en verden der ligger meget langt fra hvor du er opvokset.

  • Michael, jeg tror bare at jeg er af en anden overbevisning end dig.
   Hvornår har krig nogensinde løst en konflikt?
   Retfærdighed? At slå flere hundrede-tusind Irakere og Afghanere ihjel for olie? De seneste mange krige har ikke handlet om frihed men om grådighed.

   Men hvis du mener “at give noget tilbage” handler om at tage til Afghanistan slå uskyldige mennesker ihjel, so be it.

   Jeg er bare ikke enig i at “national” stolthed løser noget som helst, derimod gør integration, bistand i form af hjælp til disse lande og inkludering kan være nøglerne til at løse konflikter som denne.

   Vi har været i Afghanistan i alt for lang tid, et sted hvor vi på ingen måde havde ret til at gå ind med militærmagt og kræve at de skulle følge vores normer og regler.
   Selvom du prøver at portrættere mig og min såkaldte “generation” som værende grådige og uvidende, så tror jeg nærmere at det er omvendt.

   “Jeres” generation har sørget for at Danmark er reduceret til en stat som går imod NATO og søsætter en krig sammen med USA UDEN mandat, for derefter at stemple det som legitimt.