70-års markeringen af D-dag i Normandiet

[tps_header]I dag er det 70 år siden, at de allierede iværksatte historiens største landgangsinvasion i Normandiet (D-dag). Og i dag er Danmark for første gang inviteret med. Det betyder anerkendelse til krigssejlerne og de frivillige, der deltog i modstandskampen.

Markeringen i Normandiet deltager i år en masse prominente gæster. 17 statsoverhoveder vil deltage bl.a. Dronning Elisabeth II af Storbritannien, den amerikanske præsident Barack Obama samt den franske præsident Francois Hollande. Fra Danmark deltager Hendes Majestæt Dronning Margrethe II , forsvarsminister Nicolai Wammen samt forsvarschefen., i en stor international ceremoni.

Men de vigtigste gæster fra dansk side, må være de fire danske krigssejlere fra 2. Verdenskrig og to danske veteraner, som deltog i krigshandlingerne på allieret side. (I alt var der godt 800 danske krigssejlere som var med under D-dag ved Normandiets strande) . For dem er det på mange måder en historisk dag, idet. Det er første gang, at de officielt bliver anerkendt for deres handlinger og medvirken. Således er det også første gang nogensinde, at Dannebrog repræsenteres ved markeringen af D-dag.[/tps_header]

dday

Skrevet af KrigerenDK

11 kommentarer

Skriv et svar
  1. I dette tilfælde er tak virkeligt ikke nok….bare tanken om hvordan Danmark kunne være blevet under nazisme eller kommunisme er forfærdelig….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0