USA’s topmoderne destroyer mangler ammunition

USS Zumwalt - U.S. Navy photo

USA’s flåde har kun haft den moderne stealth destroyer “USS Zumwalt” i få uger. Nu er der problemer med ammunitionen. Den er alt for dyr.

Efter års forsinkelse er det topmoderne krigsskib “USS Zumwalt” blevet indlemmet i USA’s flåde. Det er verdens største USS Zumwalt

Men der skal stadig løses problemer, før destroyeren kan sendes ud på de syv have og gøre tjeneste for USA.

Der er blandt andet et problem med ammunitionen til skibets to 155 millimeter kanoner.

Ammunitionen kaldes LRLAP-projektiler. De spiller en central rolle på det moderne krigsskib, som med en pris på 4,4 milliarder dollar – 30 milliarder kroner – er blevet noget dyrere end planlagt.

Kanonerne og ammunitionen er udviklet til at have en ekstraordinært stor præcision. De skal ramme mål omkring 100 kilometer væk fra skibet, skriver netavisen defensenews.com.

LÆS OGSÅ :  Fotoserie: Operation Hawk Assistor

Men det har en pris. Ifølge netavisen, er prisen for et enkelt projektil til skibets kanon oppe i 800.000 dollar, 5,4 millioner kroner.

Det var ikke meningen. Der skulle have været fordele af masseproduktion, men sådan gik det ikke, og det er også årsagen til, at “USS Zumwalt” er så dyr.

Der var planlagt først 28 skibe, derpå syv skibe, men nu er det endt med, at USA kun bygger tre af skibene. Udviklingsudgifterne fordeles nu på kun tre skibe og ikke 28.

Det samme gælder den dyre ammunition.

– Vi ville have købt tusindvis af disse projektiler, siger en kilde i flåden til defensenews.

LÆS OGSÅ :  Fotoserie: Operation Hawk Assistor

Kilden, der er tæt på sagen, siger, at der ikke ser ud til at være problemer med selve systemet, der er udviklet af Lockheed Martin.

– Ikke hvad jeg har hørt om. Alt ser ud til at virke korrekt, siger han og tilføjer, at det kun er prisen, der er problemet.

Ifølge netavisen kom sagen op på forsvarsminister Ashton Carters bord 2. november, men der ligger den endnu.

Flåden er i stedet i gang med at finde en billigere ammunition til Zumwalts kanoner.

I øvrigt varer det noget tid endnu, inden skibet for alvor kommer i tjeneste. Der er ifølge netavisen stadig 18 måneders værftsarbejde tilbage.

I den periode skal der installeres flere forsvarssystemer.

/ritzau/

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Og tænk sig, alle disse millioner og milliarder af dollars – Ryger lige fluks ned i lommerne på den dybt perverse og dertil private militære krigsindustri. Og pengene kommer sig jo til at begynde med fra borgernes arbejde og skatteindbetalinger …
  Det er ulækkert, korrupt og vulgært. Jeg glæder mig til det lorte land synker i noget der ligner en ny mayaner grav ..

  • Enig.
   Opkaldt efter admiral Elmo Russell Zumwalt. Og så skal de være glade for at hans kone ikke skal have opkaldt et skib efter sig. Mouza Coutelais-du-Roche.

   Zumwalt reformed U.S. Navy personnel policies in an effort to improve enlisted life and ease racial tensions. Youngest man to become chief of naval operations. Served in WW2, Korean War and the Vietnam war.