US Navy har udviklet en ny teknologi der forvandler havvand til brændstof

Efter årtiers eksperimenter har amerikanske forskere fra US Naval Research Laboratory, nu løst en af de helt store udfordringer: at forvandle havvand til brændstof.

Man har netop gennemført en proof-of-concept testflyvning, med et fjernstyret to-takts forbrændingsmotor fly der flyver på havvand
Man har netop gennemført en proof-of-concept testflyvning, med et fjernstyret to-takts forbrændingsmotor fly der flyver på havvand. (Foto: US Naval Research Laboratory)

Udviklingen af et flydende brændstof; kulbrinte, bliver udråbt som en “game changer”, og vil en dag kunne nedsætte den oliebaserede brændstof afhængighed, fordi det kan give skibe muligheden for at udvikle deres eget brændstof imens man er på havet, og samtidig forblive operationel 100 procent af tiden, i stedet for at skulle have støtte udefra og tanke op på havet.

Gennembruddet kom efter forskerne har udviklet en måde at udvinde kuldioxid(CO²) og brint (H²) fra havvand. Gasserne bliver derefter omdannet til brændstof af en gas-til-væske proces med hjælp af katalysatorer.

Gasserne omdannes derefter til den væskeformige kulbrinte ved hjælp af en metalkatalysator i et reaktor system.

Ifølge det amerikanske Naval Research Laboratory, ventes det nye brændstof i første omgang at koste omkring 3 til 6 dollars pr. gallon.
.
US Navys 289 fartøjer er alle afhængige af oliebaseret brændstof, med undtagelse af nogle hangarskibe og 72 ubåde som er atomdrevne.

Og det første spæde skridt er altså hermed taget, for at kunne bevæge sig væk fra oliebaseret brændstof. Se videoen herunder, der viser en to-takts forbrændingsmotor som flyver på “havvand”.

Skrevet af KrigerenDK

23 kommentarer

Skriv et svar
 1. Det lyder da meget godt! -Men vi er kun “et par” dage over 1 April. Jeg tror ikke på alt jeg læser. :D Jeg vil ha håndfaste beviser, og selv om jeg får det. stoler jeg ikke en skid på jer alligevel. :P

 2. Det lyder da meget godt! -Men vi er kun “et par” dage over 1 April. Jeg tror ikke på alt jeg læser. :D Jeg vil ha håndfaste beviser, og selv om jeg får det. stoler jeg ikke en skid på jer alligevel. :P

 3. Hurtig tanke. Hvad sker der med alt det “vand” der omdannes til brændstof. Hvordan kører cyklussen? Bliver det omdannet til vand igen ud fra røgen eller ender vi med at der bliver mindre og mindre vand ? Er ikke kemist.. så hjælp mig lige på den :)

  • Umiddelbart skulle jeg mene at når kulbrinte bliver “brændt af” så udleder det CO₂, så det bliver ikke en gamechanger mht udledning af drivhusgasser!
   Hvis det bliver implementeret på samtlige af verdens tankere og andre større skibe, så er det næsten bogstavligtalt, en dråbe i havet der vil blive brugt.
   Men det vil bringe brandstofpriserne i bund, da det vil koste en brøkdel af hvad det koster nu, at transportere det rundt i verden! :)

 4. Hurtig tanke. Hvad sker der med alt det “vand” der omdannes til brændstof. Hvordan kører cyklussen? Bliver det omdannet til vand igen ud fra røgen eller ender vi med at der bliver mindre og mindre vand ? Er ikke kemist.. så hjælp mig lige på den :)

 5. Vis det passer hvorfor skal det så koste noget når det havvand de bruger, de kan squ da tag det lige fra havet.

 6. Vis det passer hvorfor skal det så koste noget når det havvand de bruger, de kan squ da tag det lige fra havet.

 7. Med tankerne på de har lært og udvinde ilten i havet til fordel for ubådene så kan jeg nu nok også forestille mig den holder vand mere eller mindre.

 8. Med tankerne på de har lært og udvinde ilten i havet til fordel for ubådene så kan jeg nu nok også forestille mig den holder vand mere eller mindre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0