US Army vil levere forsyninger i morter granater

Arkivfoto: US Army.

Man tager en morter granat, fjerner explosiverne og fylder den i stedet med friske forsyninger.

*Ikke aprilsnar

US Army har netop fået patent på et nyt koncept kaldet ‘Ammunition Resupply Projectile’ (ARP).

Ideen med systemet er bla., at kunne genforsyne deres tropper på jorden med friske forsyninger midt under en ildkamp. Det kunne feks være 5.56mm ammunition, batterier eller medicinsk udstyr.

Granaten skydes op, og når den har nået max højde vil den ydre skal løsnes. Og som når en lysgranat skydes op, så hænger ARP granaten i en en lille faldskærm.

En GPS-modtager og et navigationssystem vil guide granaterne til “målområdet”.

ARP-systemet har en pt. en rækkevidde på ca 3 kilometer, og har en nøjagtighed inden for 10 meter +-  af sit programmerede “mål”.

For at sikre at indholdet ikke bliver ødelagt når granaten rammer jorden, er granaten udstyret med et styrebart decelerations-system.

Der er endnu ingen tidshorisont for ARP programmet, der til dato har gennemført to test skydninger. Begge med stor succes. Derudover er der planlagt endnu en test ved Creech Air Force Base i april 2017.

 

 

Illustration af den nye måde at levere kritisk forsyning.
US Army

* På trods af datoen for udgivelse af denne artikel, er denne ikke en aprilsnar. Vi har fået en del henvendelser omkring dette. 

36 kommentarer

Skriv et svar
 1. Ideen er fin….
  Jeg bliver bare mindet om hold 5 da en ANA commander meget høfligt spurgte gun line i Armadillo om de gad flytte deres linje af 105mm lysgranater nede i Green Zone 100m frem.
  Hvorfor? Jo, hylstrene landede mellem hans folk :D

  • Krigeren.dk Altså, at man shaker en Martini – det var dog et grusomt barberi, når ALLE ved at den cocktail skal stirres. Men ak ja, når Villy Søvndal kunne blive minister, så er verden virkelig af lave, så det skal såmænd nok være tilfældet.

 2. Ahhhhh – det lyder som en aprilsnar, for det holder ikke. Der støtter man da med Artilleri med sprængkraft. I teorien kan det godt lade sig gøre, men jeg tror simpelthen ikke på, at det vil fungere…

  • Det kunne lyde som en aprilsnar. MEN historien er faktisk sand. Dog var det “sjovt” at bringe historien den 1. april., da det kunne lyde som en af slagsen. :-)’

  • vildt nok. Men ja, det er på en yderst hurtig måde måde at levere diverse. Og virker det tilfredsstillende, er idéen da go’, når man alligevel har dem stående – eller hurtigt kan klargøres, ja (y) Men tak for infoen til Jer, for nu er jeg da det klogere ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *