Efter tre år vender amerikanske tropper tilbage til Helmand

NATO photo by Kay M. Nissen. US Army. Marts 2017

Næsten 1000 soldater, størstedelen amerikanske og britiske, døde i afghanske Helmand fra 2009-2014.

Næsten 1000 soldater, størstedelen amerikanske og britiske, døde i afghanske Helmand fra 2009-2014. Det er efterhånden tre år siden, at amerikanske tropper forlod den afghanske Helmand-provins efter flere års blodige kampe.

Men nu er 300 marinesoldater vendt tilbage for at hjælpe afghanske styrker med at holde oprørsgrupperne i området nede, skriver Reuters. Mange af soldaterne er tidligere Afghanistan-veteraner. De vender tilbage til provinsen, hvor næsten 1000 koalitionssoldater – heraf størstedelen amerikanske og britiske men også (43) danske – døde i kampen mod den militante gruppe Taliban fra 2009 til 2014.

LÆS OGSÅ :  Polsk regering håber USA flytter styrke til Polen

Understreger de store problemer

Troppernes tilbagevenden understreger de problemer, som styret i Afghanistan har stået over for i de senere år. For situationen er værre nu, end da tropperne forlod Helmand. Det skriver The Guardian. Områder, hvor det amerikanske militær tidligere havde forposter og kunne besøge basarerne, er i dag utilgængelige – selv for afghanske styrker. Og af provinsens 14 distrikter er kun to fuldstændigt under regeringens kontrol.

– Det føles som Groundhog Day (en gentagelse, red.), siger sergent Robin Spotts, der er tilbage i Helmand for tredje gang, til den britiske avis.

LÆS OGSÅ :  To danske soldater i Afghanistan har fået coronavirus

Men Robin Spotts’ og de andre soldaters mission er denne gang en anden. For i modsætning til tidligere handler det ikke om at kæmpe men i stedet uddanne og hjælpe de afghanske styrker i provinsen, hvor Taliban står stærkt. Hele Afghanistan har de seneste år været hårdt plaget af krig og uroligheder, efter at talibanstyret blev væltet af en koalition af vestlige styrker i 2001. Ud over de 300 marinesoldater befinder der sig fortsat omkring 8400 amerikanske tropper i landet, skriver Reuters.

LÆS OGSÅ :  Polsk regering håber USA flytter styrke til Polen

/ritzau/

Skrevet af KrigerenDK

16 kommentarer

Skriv et svar
 1. Desværre er det sådan det går, når man ikke kan følge ordentligt op.
  Man kan håbe der læres af dette, men jeg har min tvivl.

  Nogle gange er det bedre at lade tosserne regere landet, og ikke fjerne dem. Synes det har vist sig, at færre mennesker lider under dette, end efter styret i visse lande er fjernet!?

 2. Afghanistan er tabt; Irak er tabt; Syrien er tabt og Libyen er tabt….

  Hvornår lærer vi at holde fingrene for os selv og lade dem selv sørge for at løse egne problemer, også selv om det betyder, at de slagter hinanden..

  Hvorfor har vi så fandens travlt med at gøre deres problemer til vores problemer…???

  • HOK havde så forbandet travlt med at påvirke politikerne, til at vi skulle deltage. HOK mente også vi skulle gå massivt ind i Syd Sudan

 3. Fake news………..det går godt dernede. Spørg bare nogle af vores politikere og tidligere kollegaer – det er kun mindre tilbageslag. Overordnet virker strategien

 4. Hvem har skylden for at vi sendte danske soldater til Afghanistan. Det skal jeg sige jer. Da Anders Fog fik privat besøg af Bush, lovede Anders at sende soldater og som tak for det, blev han general sekretær i NATO.
  Så enkelt er det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0