Tidligere jægersoldater får nu æresoprejsning

Foto: Korpset TV2

Fem tidligere jægersoldater får nu æresoprejsning og vendt deres portrætbilleder rigtigt på den gang i Jægerkorpsets hovedkvarter, hvor der hænger portrætter af alle nuværende og tidligere jægere.

Netmediet OLFI kunne i november afsløre, at de tidligere jægere Thomas Rathsack, Magnus Hansson, Erik B. Jørgensen, Rune Danielsen og Lars Møller var blevet vanæret og havde fået vendt deres portrætbilleder mod væggen.

Thomas Rathsack og tre af hans kolleger fik dækket deres portrætter, fordi de er instruktører på tv-udsendelsen ‘Korpset’, mens Lars Møller var blevet bandlyst og havde fået sit billede blændet af, som følge af at han skrev bogen ‘Jæger 200’.

Ekstra Bladet fulgte op på historien 11. januar, og nu har chefen for specialstyrkekommandoen, generalmajor Jørgen Høll, beordret chefen for Jægerkorpset at behandle alle billeder ens.

– Jeg er ked af sagen, fordi det tager fokus fra det arbejde, som vores dygtige specialstyrke-soldater udfører. Jeg har derfor pålagt Jægerkorpset at behandle alle billederne ens, så de alle kan ses på gangen. Sagen har allerede fyldt for meget, siger han.

Ekstra Bladet har kontaktet Jægerkorpset for at få en kommentar fra deres chef Kåre Jakobsen, men han ønsker ikke at sige noget.

Thomas Rathsack og de øvrige tre instruktører i tv-programmet ‘Korpset’ sæson 2 er faldet i unåde på Flyvestation Aalborg, fordi nogle mener, at programmet minder for meget om Jægerkorpsets optagelsesprøve uden at være den ægte vare.

– Jeg ville ønske, at man frem for at modarbejde projektet havde brugt det som en god fortælling om Jægerkorpset. Når det er sagt, så er jeg kun glad og tilfreds med, at mit billede hænger, som det skal, og som det har gjort siden 1990. Det er da en god nyhed, siger Thomas Rathsack.

Uenige om oplysninger
Tidligere jæger Lars Møller (Jæger 200) faldt i unåde, da hans bog ifølge nogen skildrede nogle uenigheder under en mission, og det skulle aldrig have været offentligt kendt. På trods af at hans bog blev godkendt af Forsvaret før udgivelse.

Generalmajor Jørgen Høll ønsker ikke at gå ind i personsagerne, men siger overordnet, at det har handlet om specialstyrkernes kodeks.

– Vores ansatte må aldrig være i tvivl om, at de har ytringsfrihed. Og når de ikke har begået noget strafbart, så skal vi ikke sanktionere mod dem. På nogen måde, og folk har ret til deres meninger og holdninger. Hos specialstyrkerne er der et kodeks og nogle normer, som soldaterne lever efter, men det er ikke noget, vi kan sanktionere i forhold til, siger generalmajoreren.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *