Soldaterformand: En brigade er den rigtige vej at gå

Arkiv foto: C. Sundsdal

Regeringen vil etablere en brigade på 4000 mand. Ifølge Hærens Konstabel og Korporalforening har Forsvaret brug for sådan en.

Champagnen skal ikke købes endnu, men formanden i Hærens Konstabel og Korporalforening, Flemming Vinther, ser meget positivt på, at regeringen vil etablere en deployerbar brigade i en størrelse på 4000 mand.

– Det lyder som en god idé. Men det er klart, at inden vi går ud og køber champagne, så vil vi gerne se, hvordan tegningen ser ud helt præcist.

– Hvor meget af det vi har i dag, indgår i den brigade? Hvor meget er nye folk? Men det lyder bestemt som et stort skridt i den retning, vi har brug for i dansk forsvar, siger Flemming Vinther.

Brigaden skal ifølge Politiken over længere tid kunne operere selvstændigt i for eksempel Baltikum.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) ønsker til Politiken ikke at udtale sig præcist om, hvor længe brigaden skal kunne operere, hvornår den tænkes meldt klar hos Nato, eller hvad omkostningen bliver.

Ifølge avisens oplysninger ligger det ikke i kortene, at brigaden skal stå operationsklar ved udgangen af næste forligsperiode i 2022. Det nuværende forsvarsforlig udløber i år.

Selv om de nærmere detaljer om regeringens planer endnu ikke kendes, slår Flemming Vinther fast, at Danmark har brug for sådan en brigade, der er lagt op til.

– Dansk forsvar står med kæmpe udfordringer. Vi skal løse en masse opgaver langt fra Danmarks grænser, vi skal løse opgaver i Baltikum, og vi skal også bistå politiet herhjemme.

– Så der er brug for en professionel hær, der er robust og udholdende, og som kan anvendes til de opgaver, politikerne mener, at vi skal løse.

– Det eneste vi ved om fremtiden, er, at den nok ikke bliver helt, som vi sidder og planlægger lige nu, siger Flemming Vinther.

Han mener, at det er realistisk at samle en brigade på 4000 mand.

 

/ritzau/

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ja Kære Flemming Winther,Desuden bør i slippe korporalerne så de kan blive indkorporerede som rigtige befalingsmænd med en godkendt skoleuddannelse.Jeg ved godt at så taber i nogle medlemmer ,men jeg mener med dette at banen er kridtet op på en for alle parter fornuftig måde.Den nuværende ordning er fis i en hornlygte!!!!

  2. Gad vide, hvordan man vil finde mandskab til dette. Endvidere materiel og økonomi?

    Da vi havde flest udsendt i Irak og Afghanistan på samme tid, nærmede vi os på ingen måde 4000 mand, og der var Forsvaret (nok mest Hæren) presset til det yderste.

    Tror Forsvarsministeren skal kigge nogle år tilbage og se, hvad historien bringer af fakta, og så kunne det måske være en god ide at han også kom et smut ned på jorden og spurgte menig mand, fremfor at rådføre sig med dem med alt for mange store stjerner på skuldrene.

  3. En brigade lyder da som en god ide, så længe man husker at der skal bruges fire brigader for at kunne opretholde en udsendt brigade i mere et 1år. Der skal jo stadig være folk til at forsvare Den i Danmark og så skal soldaterne og enhederne jo uddannes.

    Så en brigade til udsendelse/udstationering må jo betyde at vi skal have fire brigader i stående styrke. Fedt!