Soldaten i junglen – om en dansk veteran med PTSD

[google-translator]Henrik Martin Andersen – en dansk krigsveteran, er flyttet ud i Amazonas; jungleskoven i Peru. Han hævder, at en særlig medicinsk urtebryg (drik), der kaldes Ayahuasca, har helbredt ham. En drik, som indianere brugte i ceremonier i junglen, mange mange år før europæerne fandt vej ind i skoven.

Henrik der har været udsendt til Afghanistan to gange, har haft det meget svært i tiden efter sine udsendelser. Så svært, at han har fået stillet diagnosen PTSD. Efter at han på nettet havde læst , om denne urtebryg blandt andet i relation til PTSD,  brugte han sine sidste penge på en flybillet til Peru. Han endte i junglen og gik i gang med det han kalder for sin behandling.

En amerikansk Vietnam veteran,  fortæller om Ayahuasca således: “It’s an eye-opener. It makes you think about stuff. Your deepest, darkest secrets, stuff you have been holding on to since you were eight years old — it washes out of you, and you feel like a totally different person.”

LÆS OGSÅ :Wartorn: 1861-2010 – dokumentar om PTSD

Den danske journalist Jimmy Solgaard fra Radio24Syv, har besøgt Henrik Martin Andersen inde i jungleskoven i Peru.  Det er der kommet en radio-dokumentar ud af, som du kan lytte til herunder.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Har levet med indianer i junglen, hvor vi drak Ayahuasca nogle gange om ugen. Smager som kogt græs, men virkningen er forbløffende. Det er ca. 650 år gammelt, er 100% naturligt og jeg har aldrig set mennesker opføre sig dårligt eller blive afhængig af det.

  2. Godt for ham ;-) men farligt at nævne i disse tider hvor kommunerne reelt “tvangs medicinere” folk for at spare penge.

    Mon ikke nærmere det er fred og ro/omsorg, og så at diagnosen af soldaten har været forkert… Men er da glad på hans vegne hvis han har fundet noget som virker for ham ;-)