Regeringens veteranpolitik fra 2010 skal evalueres

Ved en kick-off konference på Hærens Officersskole på Frederiksberg satte forsvarsminister Nick Hækkerup torsdag gang i en evaluering af regeringens veteranpolitik.

Veteranpolitikken blev offentliggjort af den daværende forsvarsminister Gitte Lillelund Bech i oktober 2010, og den indeholder 19 initiativer til at støtte og anerkende udsendte soldater, veteraner og pårørende.  Blandt initiativerne var oprettelsen af Veterancenteret i Ringsted, undervisning af kommunale sagsbehandlere i de særlige forhold for veteraner og en ligestilling af anerkendelsen af fysisk og psykisk sårede veteraner.

– “Her efter to år vil vi gerne se, hvor langt vi er nået, og om vi kan gøre det endnu bedre. Vi har samlet rigtigt meget viden op over de sidste 20 år, og vi bliver bedre og bedre til at passe på dem, der kommer hjem og sørge for, at de kan komme videre. Men vi tror, at vi kan gøre det endnu bedre”, siger forsvarsministeren.

“Vi skal gøre mere ud af anerkendelse. Vi fokuserer med rette meget på dem, der har skader og har brug for hjælp, men vi glemmer anerkendelsen af de mange andre”, siger generalmajor Jan Brun Andersen, der er formand for fonden for Danmarks Veteranhjem.

LÆS OGSÅ :  AES genoptager sager om PTSD efter dom fra Vestre Landsret

Evalueringen omfatter alle de 19 initiativer i veteranpolitikken og involverer alle aktører på området. Det er ud over forsvaret blandt andet flere ministerier og offentlige myndigheder, veteranorganisationer og de faglige organisationer.

LÆS OGSÅ :  AES genoptager sager om PTSD efter dom fra Vestre Landsret

Det forventes, at evalueringen er færdig i slutningen af 2013.  

Kilde Forsvaret.dk

En kommentar

Skriv et svar
  1. enig, lad os få en statsligrabatordning til de ting der kan gøre det nemmere for os, fysioterapi, kiropraktik mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *