Problemstillinger efter udsendelse – som foto-projekt

For nogle soldater kan omstillingen, dagligdagen og livet tilbage til det fredelige danmark være en svær størrelse. Det gælder også for deres pårørende.
Johan Høeg Hansen & Toke Thanning der selv er veteraner, har mødt hinanden på Veteranhjem København. De står bag et foto-projekt de kalder “Problemstillinger efter udsendelse”

efter-udsendelse-3
Fotoprojekt : Problemstillinger efter udsendelse af Johan Høeg Hansen & Toke Thanning

Om projektet siger Johan og Toke :
“Ideen med projektet, er at sætte billede på nogle af de problemstillinger, som nogle soldater kan stå tilbage med, efter livet i krigszonen.
Mange pårørende, venner og bekendte kan være uforstående for, de problemstillinger, der kan følge med, når en soldat kommer hjem fra udsendelse.
Vi vil igennem det næste stykke tid arbejde med projektet om, at illustrere de tanker og følelser en soldat, der har krigen med hjem, bærer rundt på.

Vi har fået frivillige professionelle fotografer eller hobbyfotografer til, at stille tid og udstyr til rådighed for projektet. Specielt Louis Witzansky og Jacob Nyborg have credit i den retning”

efter-udsendelse-0
Fotoprojekt : Problemstillinger efter udsendelse af Johan Høeg Hansen & Toke Thanning

“Vi håber med disse billeder at pårørende mv. bedre vil kunne forstå tankegangen hos en soldat der er ramt. Samtidigt vil vi gerne gøre opmærksom på, hvordan livet kan se ud, efter en udstationering. Ikke kun overfor pårørende mv., men også overfor soldater der enten skal udsendes eller er kommet hjem, samt civilbefolkningen. Det er ikke noget håndgribeligt, og derfor nok svært for mange at sætte sig ind i.

Fotoprojektet skal bruges til foredrag, en bog, udstillinger o.lign. Altså generelt til information for den gruppe af mennesker der berører hjemsendte soldater, der står overfor en eller flere problemstillinger.”

Fotoprojekt : Problemstillinger efter udsendelse af Johan Høeg Hansen & Toke Thanning
Fotoprojekt : Problemstillinger efter udsendelse af Johan Høeg Hansen & Toke Thanning

Fotoprojekt : Problemstillinger efter udsendelse af Johan Høeg Hansen & Toke Thanning
Fotoprojekt : Problemstillinger efter udsendelse af Johan Høeg Hansen & Toke Thanning

Billederne i denne artikel tilhører Johan Høeg Hansen og Toke Thanning. Copyright©
[divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Martin Stensig Jørgensen.. jeg kan sagtens følge dig i det du skriver, en gruppe er kun så stærk som det svageste led. Men tror den problemstilling de to gutter vil have fat i, er ikke der ude, men når folkene kommer hjem efter en udsendelse. Jeg ved desværre af erfaring at mine venner og daværende kæreste ikke forstod hvad jeg havde været igennem, og det kan få en til at føle sig alene og magtesløs, hvis man ikke får talt med andre som har prøvet det. Jeg synes de fanger det rigtig godt på billederne.

  2. Fed fed Idé men jeg savner lidt at se det slidte tøj, det velkendte hul i ørkenbukserne, støvet der ikke er til at vaske af… alt i alt lidt “ridser i lakken” på billedet og måske lidt flere arbejde med lys og opsætning så hele stemningen bliver revet ud i ansigtet på beskueren. Jeg synes idéen er kanon og jeg vil håbe det bliver en udstilling (en velbesøgt) men ovenstående tror jeg, kunne gøre noget rigtig positivt for tematikken, da alt for mange danskere ikke engang ved hvor slidt en mand og hans udstyr ser ud, kort efter en udsendelse.

    Ellers “thumbs up” herfra :)

  3. Kan man ikke klare mosten skal man ikke tage afsted. Det store problem i det danske forsvar er at man ikke må melde fra så bliver man stemplet. DVS dem der allerede får det dårligt efter 2 – 3 uger på mission vil jo under INGEN omstændigheder sige fra og befalingsmændende skal være bedre til at spotte hvem det er der ikke fungere i kamp og så skal vedkommende sendes hjem. Jeg ved der ligger et klip på youtube hvor danske soldater kommer under beskydning og en af soldaterne kravler over en vej og ned i en gøft og det er tydeligt at se han ikke bare er bange for det er alle ..nej manden er rædselslagen … han skal hjem omgående. Dermed ikke ment jeg ikke føler med de soldater der har det skidt for det gør jeg bestemt …der ville bare være nogle tilfælde hvor skaderne kunne ungåes eller være begrænset hvis soldaten blev trukket ud af kamp tidligere i forløbet.