Nye udfordringer med levering af F-35-kampfly

Lockheed Martin Aeronautics Company - Fort Worth - Chris Hanoch Subject: AP-7 through AP-10 Ferry Flight 9-12-23 FP#: 23-00217 POC: Brittany Malone Other info: AP-7 through AP-10 Ferry Flight 9-12-23; Denmark; APPROVED FOR PUBLIC RELEASE PER AERO AND JPO COMMUNICATIONS

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har i dag informeret Folketingets partier om mulige forsinkelser i leveringen af F-35 kampflyet, skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelse udsendt tidligere i dag.

Det sker på grund af udfordringer med den såkaldte teknologiske opdatering, ‘TR-3’.

Internationalt arbejdes der på at løse disse udfordringer, men det er endnu uklart, hvornår de næste danske F-35-kampfly vil blive leveret.

Situationen forventes dog ikke at påvirke donationen af F-16-fly til Ukraine eller Danmarks NATO-forpligtelser i krisesituationer.

LÆS OGSÅ :  Regeringen har besluttet at sælge 24 danske F-16-kampfly til Argentina

 

“Det er en prioritet for mig, at Forsvaret opretholder evnen til at løse de nødvendige opgaver med kampfly i overgangen fra F-16 til F-35, herunder også den vigtige donation af F-16-fly til Ukraine samt træningen af ukrainske piloter og teknikere. Derfor har jeg allerede rakt ud til min amerikanske kollega for, at vi i fællesskab kan finde en god vej frem,” lyder det fra Troels Lund Poulsen i pressemeddelelsen.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *