Krigsdagbogen – 1 HBUESK – uge 7, 2012

Der bliver kæmpet på 400 meter banen

Endnu en uge hos Jydske Dragonregiment lakker mod enden, en uge som har budt på et hav af nye, fede og hårde oplevelser. Der er blevet råbt, grædt, kæmpet og ikke mindst grint. For trods blod, sved og tårer er humøret højt hos de nye dragoner

Klar til Eskadrons-konkurrence, på en smuk morgen.
Ugen blev aktivt skudt i gang, med en coopertest mandag morgen kl. 8, som lige fik alle mindet om, at weekenden var forbi ! Halvdøde menige fortsatte efterfølgende dagen passende, med de første lektioner til førstehjælp.

Efter talrige timer på skolebænken med gevær lektioner, fik vi endelig lov til at komme ud og trykke dyret af, med ægte krudt på den nærliggende skydebane.
Det var med stor begejstring der blev trykket på aftrækkeren, og for en stund glemte man den bidende kulde. Efter en lang dag med en masse action, blev vi tirsdag aften budt velkommen på soldaterhjemmet, ”Kuffen”, med underholdning, hygge og lidt til ganen.

Onsdag og torsdag bød på 2 dage i felten, med rygsæk og gevær. For første gang blev den grønne sløring lagt, der blev kravlet, krøbet og sneget og det var med sammenknebne øjne man måtte kaste sig i mudderpølen først for ! Dagene bød både på solskin og regn, og med mudder fra top til tå, også i geværet, satte en grundig vedligeholdelse i gang, som ikke var så lige til.

Der bliver kæmpet på 400 meter banen
Efter to våde dage i felten, var vi endelig gjort os fortjent til, at tage på messen og drikke en af de berømte Dragonbryg. Stemningen var høj, og turen fortsatte også videre på ølkælderen i Holstebro by.
En smule fortrydelse var der dog, da vækkeuret ringede kl. 5 og morgenen startede med den første eskadrons konkurrence.

Der blev kæmpet, heppet og samarbejdet da de tre delinger kæmpede om æren, og 3. Deling løb af med sejren og æren !


Denne artikel er bragt i samarbejde med JDR

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings