Krigerblog : ANA soldater overrasker

Foto: Kim Sylvestersen
Krigerblog af Sylvestersen : ANA soldater overrasker

Jeg må indrømme, at personligt havde jeg et forudindtaget negativt billede af ANA (Afghanistan National Army) soldater. Et billede af nogle soldater med primitiv adfærd, dårlig uddannelse og ringe disciplin. Efter denne operation har dette billede ændret sig radikalt. 
Jeg blev ganske overrasket af dem og deres formåen.

Efter en stille måned, kom der endelig en operation på ”programmet” igen. Der blev atter brug for de gæve vikinger i en større operation. For vores eget kompagni var denne operation også speciel, ikke kun fordi det var tid siden vi havde været ude sidst, men lige så meget fordi det var vores leave delings første kompagni operation hernede og kompagniet blev først af vores dygtige næstkommanderende i chefens leave fravær.

Men operationen var ikke kun i kompagni ramme. Stort set alle til rådighedsværende ISAF styrker i Helmand området var samlet i operations området, for at skabe de ydre rammer for en stor ANA operation. En operation hvor ANA skulle rense op igennem et område, som var kendt for at være et ”fri” område for oprørerne.
Et område hvor de kunne bevæge sig frit, fragte våben og ammunition, samt udøve deres udlovelige kriminalitet. ANA skulle med deres ”rensning” af området søge at finde våben og ammunition, samt nedkæmpe eventuel modstand i området.

Vi vikinger var ”stopklodsen” mod nord ud af området under hele operationen. Det gav bl.a. min deling og os IKK (Infanterikampkøretøj) besætninger mulighed for at følge ANA på sidelinjen, da vi med vores observationsmidler kunne følge deres arbejde syd for os. Et arbejde der både så professionelt ud, blev udført hurtigt og med en stor mængde aggressivitet fra ANA soldaternes side.

Hvor man tit kan få et ringe billede af ANA soldaterne, når vi ser dem i små grupper ved deres checkpoints rundt om i området, grundet deres påklædning, hvordan de bærer deres våben, hvad de har på af udrustning og deres adfærd, så var det ikke disse ANA soldater, der forleden ”bragede” igennem området og pressede oprørerne i deres egen baghave.

 

Læs resten på Sylvestersen’ krigerblog 

[box_alert]

Kunne du tænke dig en gratis krigerblog?

Opskriften meget simpel : Send en mail til [email protected], hvor du fortæller lidt om hvem du er, hvad du laver, kontakt info, samt hvorfor du vil have en blog.
Land-kriger, sø-kriger, luft-kriger, patrulje-kriger, køkken-kriger, veteran-kriger, pårørende-kriger, hjemmeværns-kriger, kontor-kriger…. etc – alle er velkommen.

[/box_alert] [divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *